Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:59 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor Dan „Candidatura USR nu este în pericol“

ro

24 Oct, 2016 23:16 2301 Marime text
În legătură cu informațiile transmise în seara aceasta de postul de televiziune Antena 3, Nicușor Dan face următoarea declarație:

„Candidatura USR nu este pusă în pericol nici de procesul de fuziune dintre USR și USB, nici de respingerea siglei de către BEC. USR înregistrat ca partid politic la poziția nr. 125 din Registrul Partidelor Politice (http://tmb.ro/index.php/partide-politice) poate participa în alegeri chiar dacă fuziunea cu USB nu a fost realizată. USR a depus semnăturile necesare, iar acestea au fost validate de catre Biroul Electoral Central, la fel și lista de candidați pentru circumscripția Diaspora. Este adevărat că PSD a contestat de trei ori listele USR pentru Diaspora, dar contestațiile au fost respinse defintiv și irevocabil.

În privința siglei, BEC a respins sigla USR pentru că ar fi asemănătoare cu cea a USB. USR a depus o nouă cerere la BEC, care va fi analizată marți,  și o contestație în instanță la decizia BEC ce va fi judecată miercuri. Indiferent de decizii USR își poate depune joi listele de candidați în toate județele, urmând să comunice sigla către BEC până în data de 5 noiembrie, termenul legal.“
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii