Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:34 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou dosar pe masa magistraţilor. Municipiul Constanţa vs Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa

ro

02 Jun, 2018 00:00 1999 Marime text
Municipiul Constanţa s-a adresat Judecătoriei Constanţa, contestând o amendă aplicată de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor - Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa.
 
Pe rolul Judecătoriei Constanţa, pe data de 30 mai, a fost înregistrat dosarul nr. 13937/212/2018, Secţia Civilă, materia - civil, obiectul - plângere contravenţională, stadiu procesual - fond. Municipiul Constanţa are calitatea de petent, iar Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor - Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa - intimat.
 
Ionela Bărboi, reprezentant al Biroului de Presă al Primăriei Constanţa, a explicat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, că este vorba despre o amendă în valoare de 4.000 de lei, care a fost aplicată municipalităţii de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa. Deocamdată nu a fost stabilită prima şedinţă a magistraţilor.
 

Una dintre sancţiuni, anulată de magistraţi

 
Reamintim că Judecătoria Constanţa a finalizat, în primă instanţă, dosarul în care Municipiul Constanţa, prin Primar, a contestat amenda în valoare de 30.000 de lei primită de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa. Sancţiunea a fost aplicată în contextul inventarierii locurilor de joacă din municipiul Constanţa.
 
Potrivit lui Horia Constantinescu, comisar-şef adjunct al CJPC Constanţa, amenda a fost aplicată pentru obstrucţionarea controlului, la momentul declanşării acţiunii de verificare vizând locurile de joacă.
 
Pe data de 30 mai, Judecătoria Constanţa a admis plângerea formulată de către petentul Municipiul Constanţa, prin Primar, în contradictoriu cu intimatul Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor - Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud-Est Galaţi, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa. Pe cale de consecinţă, instanţa a anulat procesul-verbal de contravenţie seria ANPC nr. 0817066/25.09.2017.
 
Decizia nu este definitivă.
 
Citeşte şi:
 
Primăria Constanţa, amendată de ANPC în problema locurilor de joacă. Sancţiunea, anulată în primă instanţă

 
Primăria Constanţa, amendată în contextul inventarierii locurilor de joacă. Primul termen, în martie

 
Situaţia afectează mii de constănţeni Primăria reacţionează după amenda încasată de la ANPC în problema locurilor de joacă (galerie foto)

 
Primăria Constanţa, pasibilă de sancţiuni Horia Constantinescu, comisar şef adjunct al CJPC - „Vom marca fiecare loc de joacă periculos“

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii