Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:23 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situaţia afectează mii de constănţeni Primăria reacţionează după amenda încasată de la ANPC în problema locurilor de joacă (galerie foto)

ro

10 Nov, 2017 00:00 3751 Marime text
Municipiul Constanţa, prin primar, a contestat amenda în valoare de 30.000 de lei primită de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa. Sancţiunea a fost aplicată lunile trecute, în contextul inventarierii locurilor de joacă din municipiul Constanţa.
 
Ieri, Horia Constantinescu, comisar-şef adjunct al CJPC Constanţa, spune că amenda a fost aplicată pentru obstrucţionarea controlului, la momentul declanşării acţiunii de verificare vizând locurile de joacă.
 
Acţiunea promovată în instanţă de Municipiul Constanţa, prin primar, a fost înregistrată pe rolul Judecătoriei Constanţa. Până în prezent, nu a fost stabilit un prim termen de judecată.
 
Amintim că, în luna septembrie, Rareş Iordache, director executiv în cadrul Direcţiei Servicii Publice din Primăria Constanţa, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, că vechile locuri de joacă din municipiu vor dispărea cu totul până la sfârşitul acestui an.
 
Valoarea estimată pentru reabilitarea sau modernizarea celor 38 de locuri de joacă este de 10.464.000 de lei. De asemenea, de anul viitor, după ce se vor finaliza licitaţiile, municipalitatea va redesena primele 38 de noi locuri de joacă din cele 66 existente la nivelul oraşului.
 
„Toate elementele vechi se vor demonta. Acolo unde starea locurilor de joacă nu impune demolarea, elementele vor fi înlocuite, dar sunt puţine astfel de cazuri. Pe măsură ce se vor finaliza procedurile de cadastru şi intabulare, ca la orice construcţie, toate locurile de joacă vor fi dezafectate“, a mai spus, la vremea respectivă, Iordache.
 
Tot în septembrie, primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, afirma că dispoziţia privind demolarea şi dezafectarea locurilor de joacă nu are nicio legătură cu solicitarea venită din partea Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, ci este o urmare firească a proiectului de inventariere a locurilor de joacă din municipiu, demarat în primăvara acestui an.

Citeşte şi: 

Primăria Constanţa, pasibilă de sancţiuni Horia Constantinescu, comisar şef adjunct al CJPC – „Vom marca fiecare loc de joacă periculos“
 
Plimbat de la Ana la Caiafa de Primăria Constanţa Horia Constantinescu, şeful CJCP - „Unele locuri de joacă din Constanţa nu oferă copiilor distracţie, ci pericol“ (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii