Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:54 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Mazăre, Sorin Strutinsky şi Gabi Stan, „convocaţi“ la Înalta Curte (rechizitorii)

ro

15 Sep, 2016 00:00 3917 Marime text
În Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, DNA a calculat un prejudiciu de aproximativ 114 milioane de euro
 
Fostul primar al municipiului Constanţa, Radu Mazăre, fostul viceprimar Gabi Stan, dar şi omul de afaceri Sorin Strutinsky sunt aşteptaţi azi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, acolo unde are loc un nou termen în dosarul în care cei trei au fost deferiţi Justiţiei alături de alte persoane, printre ele aflându-se cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa.
 
Termenul de azi este al 11-lea.
 
În prezenta cauză, pe data de 15 ianuarie, Mariana Ghena, din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, fost judecător din Curtea de Apel Constanţa, magistrat învestit cu soluţionarea cauzei, a luat „act de cererea de constituire de parte civilă formulată de către UAT Municipiul Constanţa, prin viceprimar, în dosarul nr. 4453/1/2015 al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - Secţia Penală“. Conform procurorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, în prezenta cauză, prejudiciul este în sumă de 200.213.248,91 de lei.
 
În prezent, Radu Ştefan Mazăre este judecat în patru dosare penale, toate instrumentate de procurorii DNA, denumite generic:
 
1 - „Retrocedările din Constanţa“ - 37 de inculpaţi, prejudiciu calculat de procurori - aproximativ 114 milioane de euro (dintre care 77,77 de milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro, prejudiciu în dauna municipiului Constanţa). În dosar, municipiul Constanţa, prin Consiliul Local Constanţa, are calitatea de parte vătămată, nu de parte civilă.
 
2 - „Terenurile din Mamaia“, în care a fost deferit Justiţiei, în aprilie 2015, alături de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu - prejudiciu, conform DNA, de 2.971.420 de euro. La momentul trimiterii în judecată, aprilie 2015, Primăria municipiului Constanţa nu a comunicat dacă se constituie parte civilă în cauză, deși i s-a cerut acest lucru. În prezent, conform portalului instanţelor de judecată, Primăria municipiului Constanţa are calitatea de parte vătămată.
 
3 - Cel în care este „coleg“ cu fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, cu omul de afaceri Sorin Strutinsky, dar şi cu alte persoane, printre ele aflându-se cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa. Prejudiciul este în sumă de 200.213.248,91 de lei. Municipiul Constanţa s-a constituit parte civilă.
 
Dosarul Campusului Social Henri Coandă, unde Radu Mazăre a fost trimis în judecată (1 aprilie 2016) alături de Alexandru Mazăre, senator în Parlamentul României, şi de omul de afaceri Avraham Morgenstern. În cauză nu există prejudiciu.
 
Citeşte şi 
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Radu Ştefan Mazăre şi Sorina-Gina Hortolomei-Moscu (document)

 
DNA face public ultimul rechizitoriu al lui Radu Mazăre
Procurorii acuză! Cum ar fi acţionat fostul primar al Constanţei (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii