Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:27 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul Retrocedărilor! Ultima oră! Decizia Tribunalului Constanța pentru pretențiile de milioane de euro! Se poate face apel

ro

21 Oct, 2021 14:52 2468 Marime text


Decizie de ultim moment a Tribunalului Constanța, în două dintre procesele în care actualul primar Vergil Chițac a ridicat pretenții de milioane de euro față de Radu Mazăre și ceilalți acuzați din Dosarul Retrocedărilor din Constanța, reprezentând prejudiciul din dosar.

Potrivit termene.ro, instanța Tribunalului Constanța a respins cererile formulate în dosarele 2511/118/2021 și, respectiv, 2515/118/2021.

Ambele cazuri s-au aflat în atenția completului Fond Civil 9 al Secției civile, prezidat de magistratul Adriana Mihaela Vasile.

Este vorba despre dosarele 2511/118/2021, cu pretenții ridicate la 4.384.867 de dolari și, respectiv 2515/118/2021, în care pretențiile se ridică la 4.712.592,4 euro.

Se arată în minuta hotărârilor pronunțate azi, 21 octombrie 2021, în cele două dosare, că acțiunile formulate au fost respinse ca fiind prescrise.

Redăm, în continuare, minuta hotărârii pronunțate în dosarul 2511/118/2021:
 

Respinge ca nefondate excepţia netimbrării cererii de chemare în judecată, excepţia nulităţii cererii de chemare în judecată, excepţia inadmisibilităţii cererii de chemare în judecată, excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantului. Admite excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune invocată de pârâţi. Respinge acţiunea formulată, ca prescrisă. Admite excepţia nulităţii cererii de chemare în garanţie formulate de pârâtul Marica Ion. Anulează cererea de chemare în garanţie. Respinge capătul accesoriu de cerere privind acordarea cheltuielilor de judecată formulat de reclamant, ca nefondat. Respinge cererile formulate de pârâţii Marica Ion, Mazăre Radu Ştefan, Dospinescu Daniela Ramona, având ca obiect obligarea reclamantului la plata cheltuielilor de judecată ca nefondate. Cu apel în termen de 30 de zile la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Constanţa. Pronunţată astăzi, 21.10.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.


Redăm, în continuare, și minuta hotărârii pronunțate în dosarul 2515/118/2021:

Respinge ca nefondate excepţia netimbrării cererii de chemare în judecată, excepţia nulităţii cererii de chemare în judecată, excepţia inadmisibilităţii cererii de chemare în judecată, excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantului. Admite excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune invocată de pârâţi. Respinge acţiunea formulată, ca prescrisă. Admite excepţia nulităţii cererii de chemare în garanţie formulate de pârâtul Marica Ion. Anulează cererea de chemare în garanţie. Respinge capătul accesoriu de cerere privind acordarea cheltuielilor de judecată formulat de reclamant, ca nefondat. Respinge cererile formulate de pârâţii Marica Ion, Mazăre Radu Ştefan, Dospinescu Daniela Ramona, Barbu Paraschiva şi Tudorache Răsvan Mircea având ca obiect obligarea reclamantului la plata cheltuielilor de judecată ca nefondate. Cu apel în termen de 30 de zile la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Constanţa. Pronunţată astăzi, 21.10.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.


Așa cum precizam anterior, ambele hotărâri pot fi atacate în apel.

Amintim, în dosarul civil 2511/118/2021, al cărui obiect este reprezentat de „pretenții“, suma se ridică la 4.384.867 de dolari.
 
Reclamant este Unitatea Teritorial Administrativă Constanța prin Primar Vergil Chițac, iar lista pârâților este deschisă de Radu Ștefan Mazăre și continuă cu Constantin Racu, Daniela Ramona Dospinescu, Ion Marica, Dan Miron, Bogdan Ghițulescu și Alin Horațiu Dima.
 
În continuare, obiectul dosarului 2515/118/2021 este reprezentat de „pretenții 4.712.592,4“, iar pârâții sunt Radu Ștefan Mazăre, Constantin Racu, Daniela Ramona Dospinescu, Ion Marica, Dan Miron, Bogdan Ghițulescu, Alin Horațiu Dima, Nicușor Daniel Constantinescu, Răsvan Mircea Tudorache, Paraschiva Barbu.

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii