Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:39 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul fostului inspector şcolar Gabriela Micu, amânat din cauza protestelor judecătorilor

ro

12 Feb, 2020 00:00 1822 Marime text

Procesul deschis de fostul inspector şcolar Gabriela Micu pentru a reveni pe postul din care a fost demisă de Petrică Miu, inspector şcolar general la data respectivă, a fost amânat. Motivul: formele de protest adoptate de judecătorii constănţeni faţă de adoptarea legii ce prevede eliminarea pensiilor de serviciu ale magistraţilor.
 
Astfel, dat fiind că dosarul privind contestaţia Gabrielei Micu împotriva deciziei de demitere a sa nu se încadrează la cauze urgenţe, potrivit instanţei de judecată, cazul a fost amânat pentru data de 23 martie. „În baza Hotărârii Adunării Generale a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Constanţa din data de 30.01.2020, se acordă termen de judecată la data de 23.03.2020“, se arată în informaţiile oficiale.
 
În paralel, recursul intentat de Inspectoratul Şcolar Judeţean împotriva deciziei de a se suspenda hotărârea de demitere a inspectorului Micu a primit ca prim termen de judecată data de 24 februarie, la Curtea de Apel Constanţa. Rămâne însă de văzut dacă recursul se va judeca la momentul respectiv, ori cauza va fi amânată, în situaţia în care protestele judecătorilor constănţeni continuă până atunci.
 
După cum arătam în ediţiile anterioare, în dosarul înaintat instanţei de judecată, fostul inspector şcolar Micu a cerut suspendarea şi, respectiv, anularea Deciziei nr. 411/20.09.2019 a inspectorului şcolar general Petrică Miu, aflat în fruntea ISJ la momentul respectiv. Prin documentul contestat, şeful ISJ Constanţa hotărâse încetarea contractului de management instituţional a inspectoarei Gabriela Micu. Iniţial, judecătorii Tribunalului Constanţa au decis suspendarea aplicării deciziei până la soluţionarea definitivă a litigiului, asigurându-i astfel o mică victorie reclamantei. În replică însă, ISJ a atacat această hotărâre în recurs, care va fi analizat de Curtea de Apel pe data de 24 februarie.
 
Citeşte şi:
 
La judecată cu ISJ. Până să înceapă procesele fostelor inspectoare Micu şi Niţu cu instituţia, s-a schimbat şeful
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii