Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:06 03 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSM caută, din nou, șef pentru Secția Specială. Ce a declarat magistratul Adina Florea pentru ZIUA de Constanța

ro

06 May, 2020 00:00 2390 Marime text

Consiliul Superior al Magistraturii va pune în discuție în ședința de Plen din această săptămână organizarea unui nou concurs pentru șefia Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, cunoscută generic drept Secția specială a magistraților. Contactată telefonic, magistratul constănțean Adina Florea, fost adjunct și șef delegat al Secției, dar și, totodată, candidatul ce a obținut cel mai mare punctaj la ultimul concurs organizat în acest sens de CSM, a declarat pentru ZIUA de Constanța: „Am văzut că se va organiza concursul, însă nu intenționez să mă înscriu“.

De la înființarea Secției Speciale, procurorul constănțean Adina Florea a asigurat funcția de procuror șef adjunct al acesteia, în timp ce postul de șef al SIIJ era ocupat de procurorul Gheroghe Stan. După numirea magistratului Gheorghe Stan la Curtea Constituțională, în cursul anului 2019, procurorul Adina Florea a preluat conducerea efectivă a Secției. Ulterior, odată cu înscrierea la concursul organizat de către CSM pentru conducerea Secției, Adina Florea s-a retras din funcția de adjunct, postul fiind ocupat de magistratul Nicolae Marin.


Retrasă din procedura de numire ca șef

În cursul anului trecut, magistratul Adina Florea a fost candidatul ce a obținut cel mai mare punctaj la concursul organizat de Consiliul Superior al Magistraturii pentru ocuparea funcției de procuror șef al SIIJ, respectiv 9,86. Cu toate acestea, candidatura sa nu a putut fi validată de către Plenul CSM, ca urmare a imposibilității întrunirii cvorumului, în urma lipsei repetate a mai multor magistrați. Concursul fusese încheiat din vara anului 2019, însă, ca urmare a nevalidării rezultatelor, pe data de 5 decembrie 2019, magistratul constănțean Adina Florea a luat decizia de a se retrage din procedura de numire. La momentul respectiv, procurorul a declarat pentru ZIUA de Constanța că a luat această decizie pentru că așa a considerat că este mai bine pentru Secție și pentru viitorul ei. Cu aceeași ocazie, aceasta a precizat că va rămâne în continuare la Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție, pe un post de execuție.

În ce privește noul concurs ce va fi organizat de CSM, Adina Florea a declarat pentru ZIUA de Constanța că nu intenționează să se înscrie.
De asemenea, în aceeași ședință a Plenului CSM, se va pune în discuție și organizarea unui nou concurs pentru ocuparea funcțiilor de execuție din cadrul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție.


Citește și:

De ce s-a retras din fruntea SIIJ:
Adina Florea ne-a dezvăluit ce planuri are în continuare

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii