Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:46 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce s-a retras din fruntea SIIJ Adina Florea ne-a dezvăluit ce planuri are în continuare

ro

07 Dec, 2019 00:00 5607 Marime text

„Am luat decizia de a mă retrage din procedura de numire în funcţia de procuror-şef al Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie pentru că eu aşa am considerat că este mai bine pentru Secţie şi pentru viitorul ei“. Aceasta este declaraţia pe care ne-a furnizat-o procurorul constănţean Adina Florea, fost adjunct al Secţiei Speciale a magistraţilor, cum este denumită generic SIIJ.
 
Anunţul privind retragerea din procedura de numire în fruntea Secţiei Speciale a fost făcut în cursul zilei de joi şi a fost confirmat de oficialii Consiliului Superior al Magistraturii.
 
Desemnată câştigătoare a concursului organizat pentru funcţia de procuror-şef al SIIJ, Adina Florea aştepta din vară validarea rezultatelor concursului de către Plenul Consiliului Superior al Magistraturii. Totuşi, această validare nu s-a făcut, ca urmare a refuzului repetat al unora dintre membrii Consiliului de a se prezenta la şedinţa Plenului şi, astfel, neputându-se asigura cvorumul necesar desfăşurării şedinţei. Totodată, în alte două ocazii, deşi cvorumul a fost întrunit şi Plenul CSM s-a putut reuni, formalitatea privind numirea oficială a Adinei Florea în funcţia de procuror-şef al SIIJ a fost amânată pentru o şedinţă ulterioară. Discuţiile nu au mai fost reluate ulterior, subiectul nemaifiind inclus pe ordinea de zi a Plenului.
 

Se va organiza un nou concurs

 
În acest context, în cursul zilei de joi, magistratul constănţean Adina Florea, fost procuror general al Parchetului Curţii de Apel Constanţa şi, totodată, fost procuror şef adjunct al Secţiei Speciale, a decis să se retragă din procedura de numire în funcţie. „Îmi voi continua activitatea în cadrul Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, ca procuror cu funcţie de execuţie. Nu revin la Constanţa“, ne-a declarat Adina Florea. De asemenea, aceasta ne-a precizat că a luat decizia de a se retrage pentru că a considerat că aşa este cel mai bine pentru SIIJ.
 
În urma retragerii Adinei Florea, la nivelul CSM ar trebui să se organizeze un nou concurs pentru funcţia de procuror şef al Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, iar întreaga procedură ar putea dura câteva săptămâni bune până la finalizare.
 
În ce o priveşte pe Adina Florea, amintim că aceasta a deţinut la Constanţa funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, dar şi pe cea de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.
 
În urma concursului din această vară, procurorul constănţean fusese notat cu punctajul final de 9,86 de către comisia de examinare constituită la nivelul CSM. Contracandidatul său, magistratul Sorin Eugen Iasinovschi fusese punctat cu 8,85, iar procurorul militar Bogdan Ciprian Pîrlog, cel care anunţase că intenţionează să câştige şefia Secţiei Speciale pentru a o desfiinţa, primise punctajul 3,25.
 
De menţionat că, înainte de a susţine concursul pentru funcţia de procuror şef al SIIJ, procurorul Adina Florea a deţinut funcţia de procuror şef adjunct al Secţiei Speciale.
 
Citeşte şi:
 
Surse judiciare
Procurorul constănţean Adina Florea, retrasă din fruntea SIIJ

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii