Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:29 27 06 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea Supremă, verdict definitiv pentru magistratul constănțean Adina Florea! (MINUTA)

ro

26 May, 2022 13:00 995 Marime text
  • Decizia a fost luat în dosarul 776/1/2021, de către Secția Penală a Curții Supreme și este definitivă.

În urmă cu scurt timp, Înalta Curte de Casație și Justiție a României a decis să respingă cererea procurorului general al României privind redeschiderea urmăririi penale față de procurorul constănțean Adina Florea, în prezent inspector judiciar în cadrul Inspecției Judiciare pentru Procurori.

Decizia a fost luat în dosarul 776/1/2021, de către Secția Penală a Curții Supreme și este definitivă.

Iată minuta judecătorilor Curții Supreme:

În baza art.335 alin.4 Cod procedură penală, respinge, ca nefondată, cererea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Cabinet Procuror General, privind confirmarea ordonanţei nr.930/C/2022 din data de 6 aprilie 2022, emisă de Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în lucrarea nr.160/II-2/2022 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Serviciul de îndrumare şi control, prin care s-a dispus redeschiderea urmăririi penale în dosarul nr.91/P/2019 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, privind pe intimata Florea Adina. În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa din Camera de consiliu, astăzi, 26 mai 2022.


Amintim, este vorba despre dosarul 776/1/2022, înregistrat pe rolul Secției Penale a Înaltei Curți de Casație și Justiție, fiind vizată ancheta privind divulgarea de informații nedestinate publicității.

Conform surselor noastre, cazul s-a aflat în atenția completului C5CP al Secției penale, prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Rodica Cosma.
 
În această cauză, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, alături de Asociația Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor sunt petenți, în timp ce procurorul Adina Florea este intimat.
 
Obiectul dosarului este reprezentat de „confirmare redeschidere urmărire penală“, solicitare formulată în baza articolului 335, alineatul 4 din Noul Cod de procedură penală.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii