Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:06 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial Desființarea Secției Speciale, în dezbatere publică. Cine și cum îi va ancheta pe membrii CSM! (DOCUMENT)

ro

21 Jan, 2022 15:47 1644 Marime text
  • Întregul document supus dezbaterii publice este disponibil în secțiunea Document.

Ministerul Justiției a lansat astăzi, 21 ianuarie 2022, în dezbatere publică proiectul privind desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, cunoscută drept Secția Specială a magistraților.

În proiectul de lege pus în dezbatere de Ministerul Justiției, se arată că „de la data intrării în vigoare a prezentei legi, sunt de competenţa Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și infracţiunile săvârşite de membrii Consiliului Superior al Magistraturii, de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi de procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, de judecătorii de la curţile de apel şi Curtea Militară de Apel, precum şi de procurorii de la parchetele de pe lângă aceste instanţe“.

Totodată, „de la data intrării în vigoare a prezentei legi, sunt de competenţa parchetului de pe lângă curtea de apel și infracțiunile săvârșite de judecătorii de la judecătorii, tribunale, tribunale militareşi de procurorii de la parchetele care funcţionează pe lângă aceste instanţe“.

Pentru primul caz, procurorii care se vor ocupa de anchetă vor fi desemnați de către Plenul CSM, la propunerea procurorului general al României.

În a doua situație, tot Plenul CSM va desemna procurorul care se va ocupa de anchetă, dar la propunerea procurorului general al parchetului de pe lângă curtea de apel.

Întregul document supus dezbaterii publice este disponibil în secțiunea Document.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii