Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:35 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accident mortal în județul Constanța! Se cer daune de 1,4 milioane de euro. Prima condamnare

ro

19 Apr, 2022 00:00 8896 Marime text
 
  • În dosar, doi bărbați au fost condamnați pentru ucidere din culpă. 
 
Prima condamnare în dosarul penal deschis după accidentul rutier mortal înregistrat la finele lunii august 2020, pe DN 3, în afara localității Ostrov, județul Constanța.
 
Conform anchetatorilor, în dimineața zilei de 30 august 2020, un bărbat a condus un autoturism, marca Ford, pe DN 3, în afara localității Ostrov. La un moment dat, din cauza neatenției la volan, după cum spun anchetatorii, șoferul ar fi fost atent la drum şi nu ar fi respectat distanța de siguranța față de vehiculul din fața sa intrând în coliziune cu atelajul hipo, condus de către coinculpat, cauzând decesul unui pasager din atelajul hipo.
 
Zilele trecute, Judecătoria Medgidia a dispus condamnarea atât a conducătorului auto, cât și a căruțașului, la câte doi ani de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.
 
Mai mult instanța a admis, în parte, acţiunile civile formulate de părţile civile și a decis obligarea firmei de asigurări la plata de despăgubiri civile (în limita plafonului legal) în valoare totală de aproximativ 100.000 de euro.  
 
De menționat că pe latura civilă a cauzei, rudele victimei au invocat pretenții în valoare totală de 1,4 milioane de euro.
 
Decizia Judecătoriei Medgidia nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Trei morți - accident live, pe Facebook
Cum motivează judecătorii din Constanța micșorarea celei mai mari condamnări pentru ucidere din culpă aplicată vreodată în Dobrogea

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii