Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:35 14 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FOTO+VIDEO Tragedie la Lazu! Un medic de familie și un tânăr, condamnați definitiv pentru ucidere din culpă!

ro

04 Apr, 2024 17:00 9259 Marime text

  • Conform magistraților, la data de 21.11.2017, în jurul orelor 08:08, lucrătorii de poliție din cadrul Serviciului Rutier Constanța, fiind sesizați de dispecerul de serviciu din cadrul Serviciului Rutier, despre faptul că pe DN 39, în Lazu, s-a produs un accident rutier din care au rezultat victime omenești, s-au deplasat la fața locului, ocazie cu care au faptul ca cele sesizate se confirmă.


Sentințe definitive, la Curtea de Apel Constanța, în dosarul accidentului rutier înregistrat în noiembrie 2017, pe DN 39, pe raza localității Lazu, județul Constanța, eveniment soldat cu decesul unei persoane.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au dispus trimiterea în judecată atât a două persoane: o șoferiță, medic de familie, cât și a unui tânăr.

Cei doi au primit câte doi ani de închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

De menționat că unul dintre magistrați a formulat opinie separată în sensul achitării inculpatei pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, prevăzută de art. 192 alin.2 C.pen., în temeiul art. 396 alin. 5 raportat la art. 16 alin. 1 lit.b) teza a II-a C.p.p. (fapta „nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege”).

Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă!  

Conform magistraților, la data de 21.11.2017, în jurul orelor 08:08, lucrătorii de poliție din cadrul Serviciului Rutier Constanța, fiind sesizați de dispecerul de serviciu din cadrul Serviciului Rutier, despre faptul că pe DN 39, în Lazu, s-a produs un accident rutier din care au rezultat victime omenești, s-au deplasat la fața locului, ocazie cu care au faptul ca cele sesizate se confirmă.
 
Cu ocazia efectuării cercetării locului faptei, organele de politie au constatat că segmentul de drum pe care s-a produs accidentul rutier este confecționat din asfalt, în aliniament, fără declivități în panta sau în rampă, uscat.
 
La fata locului au fost identificate autoturismele implicate în accidentul rutier, respectiv autoturismul marca Mercedes, și conducătorul acestuia, posesor a permisului de conducere valabil pentru categoria B de vehicule cu vechime din anul 2013, care, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ si autoturismul marca Dacia, și conducătoarea acestuia, posesoare a permisului de conducere valabil pentru categoria B de vehicule cu vechime din anul 1998, căreia i-au fost recoltate mostre biologice de sânge in vederea stabilirii alcoolemiei, rezultatul fiind zero, aceasta fiind vatamata in urma accidentului rutier si transportată la unitatea spitaliceasca pentru ingrijiri medicale.
 
De asemenea, la fata locului au fost identificata cealaltă victima a accidentului rutier, pasagera pe locul dreapta față în autoturismul Dacia, care, ulterior, din cauza stării grave în care se afla, a decedat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.
 
Conform concluziilor raportului de expertiză tehnică auto efectuat în cauză de către expertul desemnat a rezultat, potrivit motivării, că „viteza autoturismului marca Mercedes, condus de către inculpat, anterior producerii accidentului rutier, a fost de 128,84 Km/h, limita maximă de viteza pe sectorul respectiv de drum fiind 70 km/h, iar drept cauze ale producerii accidentului au fost pe de-o parte neasigurarea corespunzatoare a inculpatei, la efectuarea manevrei de trecere de pe banda unu pe banda a doua, pe altă parte depăşirea vitezei maxime admise de către inculpat și nepăstrarea unei distanțe suficiente față de autovehiculul din fața sa astfel încât să poata evita coliziunea“.
 
„Expertul a stabilit că viteza mare de deplasare a inculpatului a redus semnificativ capacitatea inculpatei de a se asigura, fiind astfel o legătura de cauzalitate între viteza excesivă a acestuia și producerea accidentului. Expertul tehnic recomandat de către părțile civile, succesori ai persoanei decedate, a achiesat la concluziile expertului desemnat, fiind de acord cu conținutul și concluziile acestuia“, se mai arată în motivarea Judecătoriei Constanța, prima instanță investită cu soluționarea cauzei.
 
Expertul tehnic recomandat de către inculpat a stabilit, se mai arată în motivare, „o viteză inferioară autoturismului marca Marcedes față de cea stabilită de către expertul desemnat, respectiv 97-109 km/h dar cu aceeași mențiune că aceasta a concurat la urmările accidentului“, conform sursei.
 
Conform acestuia, inculpata a fost cea care ar fi generat starea de pericol și tot aceasta a fost cea care ar fi putut evita producerea accidentului.
 
Expertul tehnic recomnadat de inculpată a stabilit că viteza autoturismului marca Mercedes a fost de cca 129 km/h ceea ce ar fi creat o stare de pericol, acesta stabilind o legătură de cauzalitate directă între depășirea vitezei maxime admise și producerea accidentului.

Sursa: portal instante de judecată și rejust.ro

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

Rechizitoriu pentru cunoscutul bancher Gheţea Radu Graţian! Trimis în judecată, la Constanța, pentru ucidere din culpă! (VIDEO+DOCUMENT)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii