Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:33 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un incarcator universal va fi folosit pentru toate telefoanele mobile vindute din 2011

ro

02 Aug, 2010 05:10 1589 Marime text

mobile-phones.jpgTelefoanele mobile care se vor vinde, incepind din 2011, in tarile Uniunii Europene (UE) urmeaza sa functioneze toate cu acelasi incarcator universal, a informat vineri Comisia Europeana (CE), citata de agentia BELGA, AGERPRES si MOLDPRES.

In prezent exista o mare diversitate de incarcatoare pentru telefoanele mobile din UE, inclusiv in cadrul aceleiasi marci. Multe dintre ele nu pot fi folosite decit la un singur tip de aparat, lucru ce complica viata consumatorilor si da nastere la o mare cantitate de deseuri electronice.

Principalii producatori detelefoane mobile - Nokia, Sony-Ericsson sau Samsung - au semnat anul trecut un protocol, angajindu-se sa stabileasca o norma noua pentru standardizarea incarcatoarelor lor. Aceasta norma trebuia sa fie deja elaborata in acest an.

Noile incarcatoare vor fi de marci diferite, dar vor putea fi folosite la toate telefoanele printr-o conexiune micro-USB aplicata pe noile generatii de telefoane (smartphone). Aparatele mai vechi vor avea nevoie in continuare de un adaptor.

Sursa: VoceaBasarabiei.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii