Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:06 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Olimpiada Naţională de Arta Actorului, ediţia 2018. Astăzi susţinem trupa Colegiului de Artă

ro

03 Apr, 2018 00:00 3001 Marime text
Ieri, la Colegiul de Arte „Regina Maria“ din Constanţa a început Olimpiada Naţională de Arta Actorului, ediţia 2018. Evenimentul este organizat de Ministerul Educaţiei Naţionale, prin Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria“ Constanţa şi Şcoala Gimnazială nr. 38 „Dimitrie Cantemir“ Constanţa, în parteneriat cu Teatrul de Stat Constanţa, Universitatea „Ovidius“ Constanţa, Direcţia pentru Sport a Judeţului Constanţa şi Junior Chamber International Constanţa.
 
La concurs participă 150 de elevi şi cadre didactice din întreaga ţară. Olimpiada Naţională de Arta Actorului este o competiţie rezervată elevilor din învăţământul de artă, clase cu specializarea Arta actorului, desfăşurată pe două secţiuni:
a) individual, cu participarea elevilor claselor a XI-a şi a XII-a; la secţiunea individual, elevii concurează separat pe sexe şi pe ani de studiu.
b) trupe de teatru, cu participarea elevilor selecţionaţi din oricare din clasele ciclului liceal.
 
La secţiunea trupe de teatru, concurează trupe compuse din maximum 15 elevi. Probele de concurs pentru secţiunea individual sunt următoarele:
Proba I: Recital. Proba se compune din: recitare şi monolog.
a) Pentru recitare, concurenţii vor pregăti cinci creaţii literare, după cum urmează: o poezie lirică, o poezie filosofică, o poezie de forţă, o poezie populară şi o fabulă. În concurs, candidatul va recita doar trei din aceste creaţii, la alegerea juriului naţional;
b) pentru monolog, concurenţii vor prezenta două monologuri, unul tragic şi unul comic, fiecare cu durata de maximum zece minute;
Proba a II-a: Improvizaţie. Proba va cuprinde exerciţii de improvizaţie şi jocuri teatrale care vor fi conduse de unul sau mai mulţi membri ai juriului naţional. Durata exerciţiului de improvizaţie nu va depăşi 50 de minute.
 
„Este un eveniment cultural de anvergură, o clară oportunitate oferită judeţului nostru în vederea promovării valorilor cultural-artistice, a învăţământului vocaţional constănţean, precum şi a imaginii judeţului Constanţa în rândul participanţilor, elevi şi profesori din întreaga ţară. Parteneriatele instituţionale încheiate în vederea organizării acestei olimpiade dovedesc consistenta implicare şi disponibilitatea comunităţii constănţene în derularea activităţilor cultural-artistice de înaltă ţinută“, a afirmat inspectorul şcolar general prof. Zoia-Gabriela Bucovală.
 
Astăzi, de la ora 17, pe scena Teatrului de Stat va intra în concurs trupa de teatru a Colegiului de Artă constănţean, care va juca spectacolul „Hamlet“.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii