Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:25 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mirciștii se mândresc cu patrimoniul dobrogean în fața colegilor francezi (galerie foto)

ro

15 Oct, 2019 00:00 3893 Marime text
Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța este gazdă zilele acestea, până joi, 17 octombrie, a primei întâlniri din cadrul proiectului Erasmus +  „Partager nos cultures pour mieux coopérer”. 
 
Un grup de 28 de elevi coordonați de patru profesori de la Liceul „Jean Monnet” din Saint-Symphorien-Sur-Coise, Franța, sunt partenerii elevilor din clasele bilingve de limba franceză, pentru realizarea activităților prevăzute în programul întâlnirii.
 
Elevii români, coordonați de profesoara Cristina Zaharia, responsabila proiectului, și de profesoara Doina Grapă le-au vorbit elevilor francezi, într-o primă întâlnire desfășurată la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța, despre bogăția patrimoniului dobrogean și a celui constănțean în mod deosebit. La rândul lor, elevii francezi au prezentat aspecte reprezentative ale spațiului geografic și cultural în care locuiesc.
 
Obiectivul principal al proiectului este acela al cunoașterii reciproce între elevi din țări diferite în spiritul cetățeniei europene active. Conștientizarea diferențelor culturale și acceptarea acestora vor contribui la construirea unei lumi mai bune. În egală măsură, implicarea în acest proiect le va permite elevilor să înțeleagă mai bine oportunitățile și provocările pe care le prezintă dezvoltarea unei  comunități durabile.
 
Activitățile comune pe care elevii le vor realiza și în zilele următoare, sub coordonarea profesoarelor de limba franceză Cristina Zaharia, Doina Grapă, Janetta Bărăitaru, Olivia Frențiu și Florentina Gheorghe, se încadrează în tematici precum: dezvoltarea durabilă în cele două regiuni, organizarea sistemului educativ în România și Franța, moștenirea culturală, tradiții, viața cotidiană.
 
Prin intermediul acestor activități, elevii își vor dezvolta aptitudini și competențe de comunicare, vor avea ocazia de a împărtăși idei cu elevi dintr-o altă țară europeană, vor dezvolta competențe de lucru și evaluare a unui proiect, dar și capacitatea de analiză critică și constructivă.  
 
Sursa foto: Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii