Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:24 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Casa Corpului Didactic lansează programul „Utilizarea platformelor educaționale în procesul de predare-învățare-evaluare”

ro

17 Aug, 2020 00:00 2111 Marime text

Începând de astăzi, Casa Corpului Didactic Constanța, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, lansează programul „Utilizarea platformelor educaționale în procesul de predare-învățare-evaluare”, structurat pe două componente.
 
Prima etapă se va derula în perioada 17 august – 21 august 2020 și va consta într-o serie de 5 seminare în format sincron audio-video (webinar) susținute de formatori ai C.C.D. cu experiență în implementarea unor suite de programe, aplicații sau platforme în procesul educațional: Kinderpedia, GSuite (Google Classroom, Meet), 24edu, Microsoft Office 365, Microsoft Teams, Adservio, Zoom.
 
CCD vizează, în această etapă, formarea a 185 de profesori și informaticieni din unitățile de învățământ de stat și particulare, care vor avea rol de persoane-resursă pentru instruirea și consilierea cadrelor didactice în utilizarea instrumentelor digitale la clasă.
 
Acțiunea se înscrie în strategia Ministerului Educației și Cercetării de
dezvoltare a competențelor cadrelor didactice pentru învățarea online și vizează unul dintre obiectivele importante ale Proiectului „România Educată” – acela de a forma profesorii pentru a fi mentori și facilitatori ai învățării.
 
În perioada 1 septembrie - 11 septembrie 2020, Casa Corpului Didactic va organiza ateliere de lucru, prin persoanele-resursă, la nivelul fiecărei unități școlare înscrise în program.

Citește și:

Utilizarea tehnologiilor digitale – direcție prioritară a programelor de formare ale Casei Corpului Didactic Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii