Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:58 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Casa Corpului Didactic Constanța Ziua Limbii Materne 2023 - ”Cântecul și poezia Limbii Materne”

ro

20 Feb, 2023 14:12 1035 Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ 
Ziua Limbii Materne 2023 - ”Cântecul și poezia Limbii Materne”
 
Constanța, 20 februarie 2023 
 
Ziua Internațională a Limbii Materne este în mod tradițional sărbătorită de Casa Corpului Didactic Constanța prin activități dedicate promovării diversității culturale, valorilor și simbolurilor identitare. Prin acest demers, C.C.D. Constanța aduce în atenția comunității locale importanța multiculturalității și a multilingvismului în proiectarea unei societăți incluzive și durabile, conștientă de unicitatea sa în diversitate.
Sărbătorirea Zilei Internaţionale a Limbii Materne se înscrie în şirul acţiunilor iniţiate şi dezvoltate de C.C.D. Constanţa în direcţia diversităţii locale, prin promovarea şi cunoaşterea elementelor specifice grupurilor etnice dobrogene.
Anul acesta, am marcat acest eveniment global prin spectacolul ”Cântecul și poezia Limbii Materne”, susținut la Palatul Copiilor Constanța, în data de 19 februarie. Cei 70 de artiști de toate vârstele au reprezentat comunitățile etnice dobrogene albaneză, elenă, maghiară, turcă, aromână, tătară precum și naționalitățile română și ucraineană. Ei au cântat și au recitat în limba maternă, au dansat pe melodii populare specifice și au împărtășit cu spectatorii mândria de a aparține propriilor comunități etnice. Spectacolul a fost însoțit de o expoziție de artă plastică, reflectată de amestecul dintre vechi și nou, dintre o viziune contemporană și reprezentări cu valențe tradiționale.
 
 
Director C.C.D. Constanța,
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii