Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:25 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Casa Corpului Didactic Constanța a continuat să acţioneze pentru transformarea mediului educaţional judeţean

ro

09 Sep, 2021 13:09 2049 Marime text
  • Casa Corpului Didactic Constanța a continuat să acţioneze pentru transformarea mediului educaţional judeţean
  • C.C.D. Constanța a inițiat și a implementat proiecte, parteneriate europene şi naţionale cu instituţii abilitate în domeniul dezvoltării profesionale, cu respectarea prevederilor O.M.E.C. nr. 4.862/08.07.2020.

În anul școlar care s-a încheiat, Casa Corpului Didactic Constanța a continuat să acţioneze pentru transformarea mediului educaţional judeţean într-unul flexibil şi deschis către cerinţele comunităţii şcolare, din perspectiva unui management participativ, centrat pe calitate şi transparenţă. Activitatea instituțională a fost realizată în acord cu strategiile M.E., ale I.Ș.J. Constanța și C.C.D. Constanța în domeniul educației și formării continue și cu politica în Educație și formare a Comisiei Europene privind ”Planul de acțiune pentru educația digitală (2021-2027). Resetarea educației și formării pentru era digitală”.

Casa Corpului Didactic Constanța a urmărit să îşi consolideze calitatea de instituţie compatibilă cu nevoile de educaţie permanentă, realizată prin programe de perfecţionare şi formare continuă, la care au participat 1161 de persoane și activități specifice (webinarii, ateliere de lucru, activități metodice etc.), cu un număr de 6600 de persoane. De asemenea, C.C.D. Constanța a inițiat și a implementat proiecte, parteneriate europene şi naţionale cu instituţii abilitate în domeniul dezvoltării profesionale, cu respectarea prevederilor O.M.E.C. nr. 4.862/08.07.2020.

Plecând de la premisa că dezvoltarea competențelor digitale reprezintă un factor esențial în procesul educațional, C.C.D. Constanța a derulat, printre cele peste 30 de cursuri acreditate și avizate M.E., programe cu accent pe utilizarea instrumentelor digitale în procesul de predare-învățare-evaluare: Aplicații Google utilizate în educație, e-Educația timpurie, Utilizarea Microsoft 365 în educație, Instrumente digitale de evaluare; dintre programele acreditate M.E. au făcut parte Management educațional pentru o şcoală europeană, Prevenție și abandon școlar și Google Educator Nivel 1- Intermediari. În oferta de formare a instituției noastre s-au regăsit și programe de consiliere și orientare în carieră, precum Pregătirea pentru susţinerea examenelor de definitivat şi titularizare în învăţământ a cadrelor didactice din învăţământul preșcolar, Didactica predării matematicii fizic/online, Strategii didactice pentru un traseu metodic optim, Aspecte teoretice și practice ale lecției de educație fizică și sport. De asemenea, C.C.D. Constanța a propus programe și pentru personalul didactic auxiliar din școli și licee, acoperind nevoia de formare pentru tot personalul din învățământul preuniversitar, dintre acestea amintind Digitalizarea compartimentului administrativ și Managementul bibliotecii școlare în era digitalizării.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii