Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:27 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Casa Corpului Didactic Constanța a lansat oferta de formare continuă și calendarul activităților metodico-științifice și culturale

ro

27 Oct, 2021 13:45 3278 Marime text
  • Luna aceasta, octombrie 2021, Casa Corpului Didactic Constanța a lansat oferta de formare continuă și calendarul activităților metodico-științifice și culturale.
 
Activitățile și programele de formare sunt destinate personalului didactic, de conducere, de îndrumare și control, dar și personalului didactic auxiliar. Acestea au fost concepute având la bază analiza nevoilor de dezvoltare profesională și evoluție în carieră din învățământul preuniversitar din Constanța și în acord cu prioritățile strategice ale Ministerului Educației.
 
De asemenea, programele de formare sunt destinate și profesorilor debutanți și profesorilo suplinitori.
 
Mai departe, vă prezentăm comunicatul transmis de Casa Corpului Didactic Constanța:
 

„Casa Corpului Didactic Constanța a lansat luna aceasta Oferta de formare continuă și Calendarul activităților metodico-științifice și culturale pentru anul școlar în curs.
 
Activitățile și programele de formare se adresează personalului didactic, de conducere, de îndrumare și control, dar și personalului didactic auxiliar, fiind proiectate pe baza analizei nevoilor de dezvoltare profesională și evoluție în carieră din învățământul preuniversitar constănțean și în acord cu prioritățile strategice ale Ministerului Educației.
 
În contextul socio-educațional general, Casa Corpului Didactic îşi configurează statutul de instituţie-cheie în susţinerea politicilor educaţionale la nivel central şi local. Asigurarea calităţii dezvoltării personale şi profesionale a personalului din învăţământul preuniversitar, în vederea îndeplinirii standardelor de formare, constituie obiectivul prioritar al C.C.D. Constanța.
 
Astfel, printre activitățile și programele de formare se regăsesc stagii pentru pregătirea debutanților și a cadrelor didactice cu statut de suplinitor, activități de instruire și ateliere de lucru pentru metodiști și responsabilii cu formarea continuă din unitățile școlare, activități de formare în vederea dezvoltării competențelor de evaluare a lucrărilor scrise din cadrul examenelor naționale.
 
În calitate de furnizor de formare, C.C.D. Constanța a inclus în oferta pentru anul acesta programe și activități care au ca finalitate dezvoltarea competențelor profesional-științifice și pedagogice, a competențelor de integrare şi utilizare a T.I.C. în educaţie, a competențelor manageriale sau de dezvoltare personală: ”Aplicații Google utilizate în educație”, ”Instrumente digitale de evaluare”, ”Utilizare Microsoft 365 în educație”, ”EduSens – strategii didactice interactive”, ”Dezvoltare personală şi comunicare motivaționalǎ”, ”Managementul clasei pregătitoare – Curriculum integrat”, ”Pregătirea pentru susţinerea examenelor de definitivat şi titularizare în învăţământ a cadrelor didactice din învăţământul preșcolar”, “Management educațional pentru o școală europeană”, “Educație financiară”, “Prevenție și abandon școlar”, ”Înregistrarea și gestionarea documentelor de evidență a personalului” sau ” Arhivarea documentelor instituționale”.
 


În calitate de facilitator pentru educație și formare, C.C.D. propune cadrelor didactice din sistem, pe lângă programele proprii și programe de formare acreditate, derulate în parteneriat cu alți furnizori de formare continuă: ”Google Educator Nivelul 1 – Intermediari”, ”Perspective ale
didacticii moderne”, ”Predarea interactiv – creativă, arta profesiei didactice”, ”Profesor și Părinte AZI”.
 
Pentru mai multe detalii privind programele de formare și activitățile metodico-științifice și culturale, vă invităm să consultați site-ul instituției – rubrica Oportunități de formare: https://www.ccdconstanta.ro/“

Director C.C.D. Constanța,
Prof. dr. Andreea-Mihaela ARTAGEA

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii