Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:32 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interviu live Direcțiile de acțiune ale noului director. Florin Gheorghe - „Mulți chiriași ai RAEDPP, inclusiv locatari din blocurile ANL, ocupă imoral aceste locuințe. Vom modifica criteriile!“ (video)

ro

02 Mar, 2019 00:00 8451 Marime text
Fostul deputat Florin Gheorghe a fost desemnat de Consiliul de Administrație al RAEDPP (Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public și Privat) în funcția de director al instituției. Gheorghe va fi interimar pentru următoarele patru luni, până la finalizarea selecției pe Ordonanța 109/2011, pentru funcția de manager. 
 
Directorul RAEDPP, Florin Gheorghe, a vorbit la Interviu live  despre proiectele pe care vrea să le realizeze în următoarea perioadă.
Printre obiectivele managerului regiei se numără: modificarea organigramei, definitivarea planurilor pentru demararea lucrărilor de modernizare pentru 4 piețe din Constanța: Tic-Tac, Brotăcei, Abator și Piața Filipescu, înființarea unei sere proprii, care va fi realizată din buget propriu, reabilitarea fațadelor caselor aflate în portofoliul RAEDPP, situate în zona peninsulară și în centrul municipiului Constanța, precum și organizarea unor târguri tematice pe strada Ștefan cel Mare sau în parcul de la Teatrul de Operă și Balet „Oleg Danovski”.  
Interviul video poate fi urmărit aici:

 
La început de mandat, directorul RAEDPP vrea să facă ordine în organigrama regiei. Astfel, angajații care nu corespund vor pleca, iar la Direcția Tehnică vor fi angajați muncitori pentru lucrări de întreținere. Florin Gheorghe a mai afirmat că va încerca să aducă și salariile angajaților la nivelul celor din administrația locală.
 
Conducerea RAEDPP spune că în următoarea perioadă va acționa pe mai multe fronturi: reabilitarea piețelor, refacerea fațadelor și interioarelor imobilelor din Piața Ovidiu. Anul acesta vor fi reabilitate fațadele pentru primele 16 imobile pentru a da o față nouă acestor imobile aflate în zona istorică a orașului. Unele clădiri sunt de patrimoniu, motiv pentru care, în urma unei discuții cu conducerea Direcției Județene pentru Cultură Constanța, s-a convenit ca la aceste clădiri să nu se intervină în arhitectură, culoare sau tâmplărie. Cu alte cuvinte, vor fi doar recondiționate.
 
După reabilitare, RAEDPP intenționează să închirieze aceste clădiri ca spații comerciale, nu locative. Florin Gheorghe apreciază că astfel vor crește veniturile regiei și vor fi amortizate în timp și investițiile aferente reabilitării/renovării. O parte din banii proveniți din aceste închirieri vor fi reinvestiți în reabilitarea școlilor din municipiu, care se vor reîntoarce sub umbrela RAEDPP.
 
În ceea ce privește celelalte apartamente sau spații comerciale aflate în administrarea RAEDPP, directorul regiei susține că acestea nu vor mai fi vândute, cu toate că există cereri. Excepție fac doar locuințele de tip ANL, care pot fi cumpărate în continuare.
 
Noul director al RAEDPP a anunțat că vrea să modifice și criteriile care stau la baza contractării unei locuințe din portofoliul regiei. „Anul acesta, majoritatea contractelor expiră. Cei care vor veni să prelungească contractele vor trebui să dovedească dacă mai sunt sau nu în situația de a ocupa o locuință în regim de închiriere. Între timp, unii chiriași și-au îmbunătățit situația financiară, își pot permite un credit bancar sau o chirie pe piața liberă și trebuie să fim atenți la acest aspect”, spune Florin Gheorghe.
 
Directorul RAEDPP spune că în continuare sunt mulți chiriași ai regiei, inclusiv locatari în blocurile ANL care ocupă imoral aceste locuințe. „Am fost să văd starea tehnică a acestor spații și am văzut un adevărat parc auto în fața acestor imobile”, a explicat Florin Gheorghe.

Campusul Social Henri Coandă

 
Directorul RAEDPP, Florin Gheorghe, a spus că cele șase blocuri noi din Campusul Henri Coandă sunt gata iar din acestea vor fi trei blocuri rezervate chiriașilor evacuați sau pe cale de a fi evacuați din casele naționalizate și alte trei blocuri cazurilor sociale.
 
În această săptămână, prin hotărâre a Consiliului Local Municipal au fost aprobate chiriile pentru fiecare familie iar în următoarea perioadă vor fi semnate contractele între beneficiari și administrație. Directorul RAEDPP spune că prin aceste repartiții se va rezolva parțial problema locativă pentru cel puțin 600 de familii.
 
În ceea ce privește viitorul acestui cartier, Gheorghe apreciază că lucrurile vor intra într-o normalitate și în Henri Coandă. „Sunt câteva elemente care perturbă liniștea. Odată cu schimbarea criteriilor, vor fi nevoiți să se conformeze, dacă nu, vor rămâne pe drumuri. Li se vor restrânge posibilitățile să mai găsească locuințe unde să stea gratis dacă nu vor înțelege să conviețuiască civilizat. Anul acesta vom demara proiectul de monitorizare video a cartierului. Suntem în discuție dacă vom putea sau nu să monitorizăm și incintele clădirilor, holurile, vom vedea”, a explicat directorul RAEDPP.
 
Pentru cei care nu vor dori să se conformeze, precum și pentru oamenii străzii, nu este exclus ca RAEDPP să administreze pe viitor și un cartier modular la marginea municipiului, spre Valu lui Traian, destinat persoanelor fără adăpost.
 

Piețele RAEDPP, reorganizate sub brandul CT Market

 
În 2018, RAEDPP va moderniza patru piețe, Tic-Tac, Piața Filipescu, Brotăcei și Piața Abator și bazarul Eliberării (n.r. Gorbaciov). Deja se lucrează la proiecte, iar în curând vor începe lucrările. Piața Griviței se va reconstrui de la zero, lucrările vor începe cel mai probabil în primăvara anului viitor. Piața va respecta specificul zonei și se va realiza pe structură metalică, astfel încât la sfârșitul anului 2020 să fie gata.
 
În ceea ce privește piețele, RAEDPP are în plan ca, după reabilitare, acestea să funcționeze într-o logică unitară, cel mai probabil sub brandul CT Market.
 
Pe viitor, RAEDPP plănuiește și organizarea de târguri tematice pe marile artere ale orașului, cum este strada Ștefan cel Mare, dar și realizarea de investiții la nivelul unităților de învățământ. Nu în ultimul rând, RAEDPP va avea sere proprii pentru asigurarea necesarului de puieți și flori pentru municipiul Constanța.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii