Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:25 22 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Mazăre, azi, la Înalta Curte (rechizitoriu)

ro

11 Jul, 2016 00:00 2322 Marime text


Judecătorii de la Înalta Curte vor deschide azi dosarul în care Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța, a fost deferit Justiţiei alături de fratele său, senatorul Alexandru Mazăre, şi de omul de afaceri Avraham Morgenstern. În cauză, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au cerut şi obţinut arestarea preventivă în lipsă a omului de afaceri Elan Schwartzenberg
 
La termenul de azi, judecătorii de la Înalta Curte vor verifica măsura preventivă a controlului judiciar sub imperiul căreia se află Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța.
 
Amintim că acest dosar, denumit generic al Campusului „Henri Coandă“, a fost instrumentat de Dana Ana, procuror al DNA Bucureşti. Radu Mazăre este bănuit de luare de mită şi de fals în declarații (trei infracțiuni). Alexandru Mazăre este bănuit de complicitate la luare de mită şi de fals în declarații (trei infracțiuni). În sarcina lui Avraham Morgenstern s-a reţinut săvârșirea infracțiunii de dare de mită. Elan Schwartzenberg este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la dare de mită.


 
Radu Ştefan Mazăre este judecat în patru dosare, toate fiind instrumentate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie:
 
1 - „Retrocedările din Constanţa“
 
2 - „Terenurile din Mamaia“, în care a fost deferit Justiţiei, în aprilie 2015, alături de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu
 
3 - Cel în care este „coleg“ cu fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, cu omul de afaceri Sorin Strutinsky, dar şi cu alte persoane, printre ele aflându-se cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa. Cauza a fost trimisă spre soluţionare Înaltei Curţi de Casaţie la finele anului trecut.
 
4 - Dosarul Campusului Social „Henri Coandă“, unde Radu Mazăre a fost trimis în judecată (1 aprilie 2016) alături de Alexandru Mazăre, senator în Parlamentul României, şi de omul de afaceri Avraham Morgenstern.

Citeşte şi 

Ti-a placut articolul?

Comentarii