Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:05 21 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Partenerul“ fraţilor Mazăre rămâne în arest! (rechizitoriu+document)

ro

13 Mar, 2015 00:00 1260 Marime text
Afaceristului israelian Avraham Morgenstern, cercetat alături de Radu Mazăre, primarul Constanţei, şi de fratele acestuia, Alexandru Mazăre, senator al României, în Dosarul Campusului Social „Henri Coandă“, rămâne în arest. Decizia a fost luată de Tribunalul Bucureşti în cauza în care Morgenstern a fost deferit Justiţiei pentru o evaziune fiscală de peste 10 milioane de euro.
 

În rechizitoriul întocmit, procurorii susţin că, „în perioada 2009-2014, inculpatul Morgenstern Avraham, în calitate de administrator al SC Shapir Structures SRL, nu a înregistrat corespunzător veniturile obţinute din trei contracte încheiate cu RAEDPP (Exploatarea Domeniului Public Şi Privat) Constanţa şi Confort Urban SRL Constanţa şi nu a înregistrat facturile fiscale aferente acestor venituri, în executarea acestor contracte“. „În aceeaşi perioadă, inculpatul a înregistrat cheltuieli fictive, reprezentând consultanţă şi asistenţă tehnică oferite de societăţile Larton Consultants Ltd Cipru şi Comrad Leasing Ltd Cipru. Aceste activităţi au fost realizate cu scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat, producând un prejudiciu de peste 10.000.000 de euro. În cauză, procurorii au dispus punerea sub sechestru a bunurilor mobile şi imobile ale inculpaţilor Morgenstern Avraham şi SC Shapir Structures SRL, în valoare totală estimată de circa 2,8 milioane de lei, şi a patru imobile situate în municipiul Constanţa, neevaluate“, conform DNA.
 
Următorul termen a fost stabilit pentru data de 8 aprilie.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Avraham Morgenstern – prejudiciu, peste 10.000.000 de euro (document)

 
Aşa cum menţionam şi mai sus, afaceristul israelian Avraham Morgenstern este cercetat şi în Dosarul Campusului Social „Henri Coandă“, alături de Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa, şi de fratele său, Alexandru Mazăre, senator al României.
 
Informările DNA privind această cauză pot fi citite accesând secţiunea „Documente“.

Ti-a placut articolul?

Comentarii