Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă lovitură pentru Clubul de Volei Tomis Constanţa, condus de Strutinsky! Iată câţi bani trebuie să restituie CJC-ului! (document)

ro

15 Apr, 2016 00:00 4170 Marime text


O nouă lovitură pentru Clubul de Volei Municipal Tomis Constanţa, al cărui preşedinte este omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky. Astfel, după ce Curtea de Apel Constanţa a decis, în urmă cu aproape o lună, ca CVM Tomis Constanţa să restituie Consiliului Judeţean Constanţa peste un milion de lei, acordaţi de CJC prin două hotărâri, în 2011 şi în 2012, ieri, Tribunalul Constanţa a obligat clubul să înapoieze Consiliului Judeţean banii luaţi printr-o hotărâre din 2013.
 
Pe scurt, ieri, Tribunalul Constanţa a obligat Clubul Sportiv Volei Municipal Tomis Constanţa să restituie suma de 1.130.000 de lei. Mai mult decât atât, clubul a fost pus şi la plata majorărilor de întârziere aferente acestei sume, începând cu data plăţii şi până la data restituirii. Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Suma de 1.130.000 de lei a fost dată de CJC Clubului Sportiv Volei Municipal Tomis Constanţa prin intermediul Hotărârii nr. 49 din data de 12 martie 2013.

Date din expunerea de motive

„Conform atribuţiilor sale, Consiliul Judeţean Constanţa sprijină activitatea sportivă a cluburilor şi federaţiilor care, prin rezultatele obţinute, aduc renume atât judeţului Constanţa, cât şi ţării noastre. Clubul de Volei Municipal Tomis Constanţa este o structură specializată în ramura sportivă volei masculin, având grupe de Seniori, Cadeţi, Speranţe şi Minivolei. În sezonul 2011-2012, a ocupat locul II în campionatul Naţional, Divizia A 1 la Seniori şi Titlurile de Campioni Naţionali la Cadeţi şi Speranţe. În ediţia 2012 - 2013, echipa de seniori a jucat în Champions League. În vederea realizării obiectivelor de performanţă sportive propuse de către CVM Tomis Constanţa în perioada 3.01.2013 - 6.06.2013, şi anume câştigarea Campionatului Naţional, Divizia A1 şi Cupa României la seniori, câştigarea Campionatului Naţional la Juniori şi Cadeţi, clasarea pe locurile 1-3 în Campionatul Naţional de Speranţe, conducerea clubului solicită un sprijin financiar pentru acoperirea cheltuielilor prilejuite de aceste competiţii. Considerăm oportună sprijinirea participării echipei de volei masculin la competiţiile internaţionale şi naţionale prin alocarea sumei de 1.130.000 de lei“, se arată în expunerea de motive la proiectul de hotărâre privind alocarea unei sume de bani Clubului Sportiv Volei Municipal Tomis Constanţa.  
 
Nu este de trecut cu vederea faptul că, la finele anului 2015, consilierii municipali au aprobat, în unanimitate, alocarea a 1,8 milioane de lei din bugetul local pentru finanţarea activităţii CVM. 

Strutinsky, „trezorierul“ tandemului Mazăre - Constantinescu 

Sorin Gabriel Strutinsky, cunoscut şi ca „trezorierul“ tandemului Mazăre - Constantinescu, este judecat, în prezent, în două dosare penale. În primul, aflat pe rolul Tribunalului Constanţa, este acuzat de patru infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată, de instigare la săvârşirea a două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, dar şi de instigare la săvârşirea a două infracţiuni de spălare a banilor, în formă continuată. Omul de afaceri Dorin Lazia are calitatea de martor denunţător.
 
În cel de-al doilea dosar, Strutinsky a fost trimis în judecată alături de Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei, de fostul viceprimar al Constanţei, Gabi Stan, dar şi de alte persoane, printre ele aflându-se cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa. Cauza se află pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Citeşte şi

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii