Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:33 30 05 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorul care a anulat taxa de linişte „loveşte“ din nou! Organizaţia Studenţilor Basarabeni, finanţată de CJC prin două hotărâri nelegale? (documente)

ro

01 Mar, 2016 00:00 4131 Marime text


Dosarele se află pe rolul Tribunalului Constanţa din anul 2014. În cele două cauze, judecata a început la solicitarea Consiliului Judeţean Constanţa.

Laura Dan Opariuc, judecător al Secţiei Contencios Administrativ şi Fiscal din Tribunalul Constanţa, care a anulat celebra taxă de linişte din Constanţa, Mamaia şi Satul de Vacanţă, „loveşte“ din nou. Zilele trecute, magistratul a constatat nelegalitatea a două hotărâri emise de Consiliul Judeţean Constanţa (CJC), în 2012, prin intermediul cărora CJC a alocat aproximativ 20.000 de lei Organizaţiei Studenţilor Basarabeni (OSB).
 
Prima hotărâre a CJC, care este nelegală, după cum a constatat Laura Dan Opariuc, este cea cu numărul 447/28.11.2012. Prin intermediul acestei decizii, CJC a dispus alocarea sumei de 8.420 de lei Organizaţiei Studenţilor Basarabeni din Constanţa, cu ocazia sărbătorii „Ziua naţională a României“, în vederea deplasării la Alba Iulia şi vizitării obiectivelor culturale şi istorice din Sinaia.
 
În expunerea de motive a acestui proiect se arată că banii erau necesari pentru cheltuielile cu deplasarea (carburant, taxe autostradă) tur-retur Alba Iulia - Constanţa şi asigurarea cazării şi mesei pentru o zi. „Scopul proiectului este de a promova valorile culturale şi istorice româneşti în rândul tinerilor elevi şi studenţi basarabeni aflaţi la studii în Constanţa şi integrarea lor în viaţa românească“, se mai arată în expunerea de motive.


 
Cea de-a doua hotărâre a CJC declarată nelegală de Laura Dan Opariuc este cea cu numărul 65/05.04.2012, prin intermediul căreia Consiliul Judeţean Constanţa a aprobat alocarea sumei de 14.090 de lei Organizaţiei Studenţilor Basarabeni, filiala Constanţa, în vederea organizării evenimentului anual „Festivalul Zilele Basarabiei“ 2012. 
 
Conform documentelor puse la dispoziţie de CJC, prin adresa înregistrată la Consiliul Judeţean Constanţa cu nr. 1942, din 2.02.2012, OSB Constanţa a solicitat alocarea unei sume pentru organizarea Festivalului „Zilele Basarabiei“, pentru comemorarea unirii Basarabiei cu patria-mamă la 27 martie 1918. Festivalul a avut ca scop promovarea identităţii naţionale şi apartenenţei culturale româneşti în rândul tinerilor basarabeni din Constanţa şi aclimatizarea societăţii constănţene cu valorile de peste Prut prin sărbătorirea a 94 de ani de la unirea Basarabiei cu România.
 

Cele două hotărâri ale CJC - 447/28.11.2012 şi 65/05.04.2012 - pot fi citite integral accesând secţiunea „Documente“.

Citeşte şi 

Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii