Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:10 22 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Federaţia Română de Volei cere de aproape 35.000 de euro de la Sorin Strutinsky şi Serhan Cadâr

ro

29 Mar, 2019 00:00 1495 Marime text

Judecătoriei Constanţa a respins în primă instană acţiunea promovată de Federaţia Română de Volei prin intermediul căreia a solicitat obligarea atât a lui Sorin Strutinsky, cât şi a lui Serhan Cadâr la plata sumei de 34.527 euro. Banii reprezintă o sancțiune aplicată de CEV (Confederaţia Europeană de Volei) pentru retragerea echipei Club Volei Municipal Tomis Constanţa din Liga Campionilor. Clubul Volei Municipal Tomis Constanţa se află în prezent în faliment, dosarul aflându-se pe rolul Tribunalului Constanţa, iar următorul termen a fost stabilit pentru data de 13 mai.
 
Prin cererea de chemare în judecată înregistrată pe rolul Judecătoriei Constanţa, la data de 6 februarie 2017, reclamanta Federaţia Română de Volei a solicitat obligarea pârâților Sorin Strutinsky şi Serhan Cadâr la plata sumei de 34.527 euro, respectiv, 155.278 lei, reprezentând sancțiune aplicată de CEV (Confederaţia Europeană de Volei) pentru retragerea echipei Club Volei Municipal Tomis Constanţa din Liga Campionilor.
 
În motivare, Federaţia Română de Volei a arătat că, în perioada 2014 – 2015, pârâții au fost reprezentanții Clubului Sportiv Volei Municipal Tomis Constanţa, club ce a făcut parte din Divizia A1 a Federaţiei Române de Volei.
 
Rezultatele obținute în 2014-2015 au permis Clubului Sportiv Volei Municipal Tomis Constanţa să ocupe locul I în Divizia A. Ca urmare a ocupării locului I, Clubul Sportiv Volei Municipal Tomis Constanţa a fost desemnat să participe în Champions League, în această calitate, clubul urmând să dispute 6 meciuri: 3 meciuri acasă și 3 meciuri în deplasare. Din cele 6 meciuri oficiale, clubul Tomis a disputat doar 4 meciuri deoarece cu foarte puțin timp înaintea disputării penultimului meci, pârâții (nr. Sorin Strutinsky şi Serhan Cadâr) au decis să retragă echipa din Champions League.
 
Ca urmare a retragerii echipei din Champions League, Confederația Europeană de Volei a aplicat Federației Române de Volei sancțiunea amenzii în cuantum de 42.000 euro.
 
Conform Regulamentului Champions League, suma de 42.000 euro reprezintă sancțiune pentru: retragerea echipei – 14 euro/meci x 2 meciuri și daune netransmitere meci tv: 7000 euro/meci x 2 meciuri. Odată cu aplicarea acestei sancțiuni, forul internațional a obligat Federația Română de Volei să achite și suma de 3000 euro, această sumă reprezentând licențe Champions League – 544 euro, asigurări medicale – 356 euro, echipă incompletă (cu mai puțin de 12 jucători) – 2100 euro. Prin urmare, Federația Română de Volei a fost obligată să achite 45.000 euro.
 
Din totalul sumei de 45.000 euro, Federația Română de Volei a recuperat suma de 10.473 euro, astfel că pârâții (nr. Sorin Strutinsky şi Serhan Cadâr) mai datorează suma de 34.527 euro.
 
Atât Sorin Strutinsky, cât şi Serhan Cadâr au formulat întâmpinare, prin care au solicitat respingerea ca neîntemeiată a cererii. În motivare, Sorin Strutinsky şi Serhan Cadâr au arătat că nu sunt întrunite în mod cumulativ condițiile răspunderii civile delictuale, invocate, în mod indirect, ca temei de drept în cuprinsul cererii.

 
Mai mult, Sorin Strutinsky şi Serhan Cadâr au arătat că Federația Română de Volei nu a formulat precizări cu privire la sancțiunea amenzii de 42.000 pretins a fi aplicată de Confederația Europeană de Volei, precizări în ra port de care este necesară verificarea termenului de prescripție, împrejurarea dacă această amendă putea fi contestată, dacă a fost contestată, șamd.
 
Sorin Strutinsky şi Serhan Cadâr au mai precizat că prin încheierea nr. 628/01.09.2016, pronunțată de Tribunalul Constanţa, s-a dispus intrarea în faliment a debitoarei Club Sportiv Volei Municipal Tomis Constanţa, iar lichidatorul desemnat a procedat la notificarea tuturor creditorilor clubului, inclusiv a Federației Română de Volei, pentru înscrierea la masa credală. Cu toate acestea, mai arată cei doi reclamanţi, Federația Română de Volei nu a înțeles a proceda la urmarea acestei proceduri, fiind decăzută din dreptul de a mai solicita decontarea unor sume de bani din averea debitoarei.
 
În întâmpinare se mai arată că în măsura în care Federația Română de Volei se consideră prejudiciată prin fapta clubului de a nu mai disputa cele două meciuri din Champions League, avea posibilitatea de a se înscrie la masa credală, întrucât fapta culpabilă ar aparține clubului, iar nu asociaților clubului. În final, Sorin Strutinsky şi Serhan Cadâr au arătat că, în concret, nu există nicio faptă juridică ilicită ce le poate fi imputată.
 
Judecătoria Constanţa, în primă instanţă, a respins cerere de chemare în judecată a Federației Română de Volei, ca neîntemeiată. Pe data de 8 martie, federaţia a contestat decizia Judecătoriei Constanţa, la Tribunalul Constanţa, instanţă care nu a stabilit primul termen.
 
Sursa text: rolii.ro
http://www.rolii.ro/hotarari/5c5504e3e49009781c000052
 
Citeşte şi
 
Federaţia Română de Volei i-a chemat la judecată pe Sorin Strutinsky şi Serhan Cadâr
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii