Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:52 12 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Verdict final! Federaţia Română de Volei i-a dat în judecată pe Sorin Strutinsky şi Serhan Cadâr. Ce sumă le cere

ro

25 Sep, 2019 00:00 1969 Marime text
Tribunalul Constanţa s-a pronunţat ieri definitiv în dosarul în care Federaţia Română de Volei i-a chemat la judecată pe omul de afaceri Sorin Strutinsky, fost preşedinte, şi Serhan Cadâr, fost director executiv în cadrul Club Volei Municipal Tomis Constanţa.
 
Prin cererea de chemare în judecată, document înregistrat pe rolul Judecătoriei Constanţa la data de 6 februarie 2017, reclamanta Federaţia Română de Volei a solicitat obligarea pârâţilor Sorin Strutinsky şi Serhan Cadâr la plata sumei de 34.527 euro, respectiv, 155.278 lei, reprezentând sancţiune aplicată de Confederaţia Europeană pentru retragerea echipei (Club Volei Municipal Tomis Constanţa) din Liga Campionilor.
 
În motivare, Federaţia Română de Volei a arătat că, în perioada 2014 - 2015, pârâţii au fost reprezentanţii Clubului Sportiv Volei Tomis Constanţa, club ce a făcut parte din Divizia A1 a FRV.
 
„Rezultatele obţinute în 2014-2015 au permis Clubului Sportiv Volei Tomis Constanţa să ocupe locul I în Divizia A. Ca urmare a ocupării locului I, Clubul Sportiv Volei Tomis Constanţa a fost desemnat să participe în Champions League, în această calitate, clubul urmând să dispute 6 meciuri: 3 meciuri acasă şi 3 meciuri în deplasare. Din cele 6 meciuri oficiale, clubul Tomis a disputat doar 4 meciuri deoarece cu foarte puţin timp înaintea disputării penultimului meci, pârâţii au decis să retragă echipa din Champions League. Ca urmare a retragerii echipei din Champions League, Confederaţia Europeană de Volei a aplicat Federaţiei Române de Volei sancţiunea amenzii în cuantum de 42.000 euro.
 
Conform Regulamentului Champions League, suma de 42.000 euro reprezintă sancţiune pentru: retragerea echipei - 14 euro/meci x 2 meciuri şi daune netransmitere meci tv: 7.000 euro/meci x 2 meciuri. Odată cu aplicarea acestei sancţiuni, forul internaţional a obligat Federaţia Română de Volei să achite şi suma de 3.000 euro, această sumă reprezentând licenţe Champions League - 544 euro, asigurări medicale - 356 euro, echipă incompletă (cu mai puţin de 12 jucători) - 2.100 euro.
 
Prin urmare, reclamanta a fost obligată să achite 45.000 de euro. La data de 11.05.2016, a notificat pârâţii, cărora le-a adus la cunoştinţă obligaţia de achitare a sancţiunii aplicate de Confederaţia Europeană de Volei ca urmare a deciziei luate de pârâţi pentru retragerea echipei din Champions League. Din totalul sumei de 45.000 euro, reclamanta a recuperat suma de 10.473 euro, astfel că pârâţii mai datorează suma de 34.527 euro“, se mai arată în acţiunea promovată în instanţă. 
 
Sorin Strutinsky şi Serhan Cadâr au formulat întâmpinare, prin care au solicitat respingerea ca neîntemeiată a cererii. În motivare, cei doi au arătat că nu sunt întrunite în mod cumulativ condiţiile răspunderii civile delictuale, invocate, în mod indirect, ca temei de drept în cuprinsul cererii.
 
Mai mult, Strutinsky şi Cadâr au arătat că reclamanta nu a formulat precizări cu privire la sancţiunea amenzii de 42.000 pretins a fi aplicate de Confederaţia Europeană de Volei, precizări în raport de care este necesară verificarea termenului de prescripţie, împrejurarea dacă această amendă putea fi contestată, dacă a fost contestată ş.a.m.d.
Sursa text: rolii.ro

 
Cu Sorin Strutinsky preşedinte şi Serhan Cadâr director executiv, Club Volei Municipal Tomis Constanţa a activat în voleiul masculin, însă, din pricina problemelor financiare, s-a retras din competiţii. Pe 1 septembrie 2016, în dosarul nr. 5070/118/2016 de la Tribunalul Constanţa, Secţia a II-a Civilă, materie - faliment, obiect - „cererea debitorului art. 66 din Legea nr. 85/2014“, instanţa a admis cererea formulată de debitoarea Asociaţia Club de Volei Municipal Constanţa şi a dispus intrarea în faliment în procedură simplificată a grupării sportive. Noul termen a fost stabilit pentru data de 21 octombrie.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii