Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:13 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legături cu dosarul ofiţerilor de la BCCO arestaţi în capitală Cine l-a condamnat cu executare pe ofiţerul Priboianu din IPJ Constanţa

ro

07 Jun, 2013 00:00 2971 Marime text
Ofiţerul de poliţie judiciară Ionuţ Adrian Priboianu din Serviciul de Investigare a Fraudelor - Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa rămâne cu pedeapsa de trei ani şi zece luni de închisoare, cu executare, aplicată de Curtea de Apel Constanţa. Decizia a fost luată de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României şi este definitivă.
Judecat în acelaşi dosar, Adrian Năstase, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa - Serviciul de Investigare a Fraudelor, a fost osândit la 2,6 ani de închisoare cu suspendare condiţionată.


Înalta Curte a dispus confiscarea extinsă în favoarea statului a celor două apartamente obţinute cu credit ipotecar de către Priboianu şi a dedus din cuantumul pedepsei aplicate ofiţerului timpul reţinerii şi arestării preventive, de la 15 mai 2012 la 5 iunie 2013. Amintim că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au reţinut în sarcina lui Priboianu două infracţiuni de trafic de influenţă, în timp ce Năstase este acuzat de complicitate la două infracţiuni de trafic de influenţă. Potrivit DNA, în perioada 3-14 mai 2012, Priboianu, „prevalându-se de calitatea de ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa, Serviciul de Investigare a Fraudelor, a pretins de la un administrator de societate comercială, denunţător în cauză, atât direct, cât şi prin intermediul unui al doilea denunţător, remiterea unor sume de bani, respectiv iniţial 10.000 de euro, majorată ulterior la 50.000 de euro şi, în final, negociată la 25.000 de euro, pentru ca în schimb să intervină pe lângă şefii săi ierarhici, în vederea clasării unei lucrări înregistrate pe rolul organului de poliţie mai sus menţionat”. „Lucrarea avea ca obiect verificarea activităţii desfăşurate de societatea administrată de persoana denunţătoare. De asemenea, în perioada 14 mai - 15 iunie 2012, inculpatul Priboianu Ionuţ Adrian, prevalându-se de calitatea sa, a pretins de la aceiaşi denunţători remiterea unei alte sume de bani, negociată în final la nivelul a 4.000 de euro, pentru a interveni pe lângă un alt ofiţer de poliţie judiciară din cadrul aceluiaşi serviciu al IPJ Constanţa, căruia îi fusese repartizată spre soluţionare lucrarea privind verificarea activităţii societăţii comerciale administrate de unul dintre denunţători, astfel încât lucrarea să fie clasată.
În demersul său, inculpatul Priboianu Ionuţ Adrian a fost ajutat de ofiţerul de poliţie judiciară Năstase Adrian, care le-a întărit denunţătorilor convingerea că Priboianu Ionuţ Adrian are influenţă asupra şefilor lor ierarhici şi asupra celuilalt coleg şi că îi poate determina să soluţioneze lucrarea într-un mod favorabil unuia dintre denunţători”, au mai consemnat procurorii DNA. Revenind la decizia Curţii Supreme de Justiţie, completul care a decis menţinerea în arest a lui Priboianu a fost format din magistraţii Ilie Iulian Dragomir, Francisca Vasile şi Mirela Sorina Popescu. Cei trei sunt judecătorii care au hotărât, zilele trecute, menţinerea în spatele gratiilor a celor trei ofiţeri ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, Dragoş Emil Petcu, Bogdan Mircea Teodorescu şi Vlad Ştefan Zaharia. Aceştia sunt cercetaţi pentru că ar fi bătut, ameninţat şi lipsit de libertate un investigator sub acoperire autorizat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii