Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:35 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mandatul lui Constantinescu a expirat Laura Codruţa Kovesi caută procuror-şef pentru DNA Constanţa

ro

23 Jun, 2015 00:00 2970 Marime text
Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a dat aviz favorabil pentru declanşarea procedurii specifice necesare în vederea ocupării postului vacant de procuror-şef al Serviciului Teritorial Constanţa. Scaunul a fost ocupat, până la data de 19 iunie, de Sorin Constantinescu, primul mandat al acestuia expirând la finele săptămânii trecute.
 
Procurorii care doresc să-şi depună candidatura se pot înscrie, până la data de 29 iunie, ora 16.00, la cabinetul procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Conform datelor oficiale, procedura de numire a procurorilor în funcţiile de conducere este reglementată prin Regulamentul privind transferul şi detaşarea judecătorilor şi procurorilor, delegarea judecătorilor, numirea judecătorilor şi a procurorilor în alte funcţii de conducere, precum şi numirea judecătorilor în funcţia de procuror şi a procurorilor în funcţia de judecător. Cererea va fi însoţită de un Curriculum Vitae, un proiect privind exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei de conducere pentru care candidează, zece lucrări întocmite de candidat în compartimentele în care şi-a desfăşurat activitatea şi orice alte înscrisuri considerate relevante.
 
După consultarea colectivului de procurori, cu respectarea confidenţialităţii opţiunilor şi a avizului consultativ al Colegiului de conducere, procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie înaintează propunerea de numire în funcţiile de conducere vacante Consiliului Superior al Magistraturii.
 
Sorin Constantinescu mai are voie să conducă DNA Constanţa pentru un singur mandat. Acesta este, în prezent, delegat în funcţie, în perioada 19 iunie - 18 decembrie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii