Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:29 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Înghesuială" la banii ISU Dobrogea Cine a renunţat la daune, cine nu a vrut deloc şi cine a rămas cu buza umflată

ro

24 May, 2012 02:50 4304 Marime text
ISU_liste_angajari_03.jpg„În cauză au fost identificate un număr de 44 de părţi vătămate, din care 37 s-au constituit părţi civile, cu suma totală de 1.276.500 de lei"

Tranşat de magistraţii Curţii Supreme după circa trei ani de proces, dosarul ISU Dobrogea a făcut mulţi constănţeni nefericiţi. Dincolo de suspecţii găsiţi vinovaţi de instanţă şi condamnaţi la închisoare cu executare sau cu suspendare, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au hotărât să nu dea nimănui niciun ban din prejudiciul de peste 1,2 milioane de lei calculat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. În timp ce unii dintre cei prejudiciaţi de examenele fraudate de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea din 2007 nici nu au mai ridicat pretenţii civile în instanţă, iar alţii au renunţat pe parcursul procesului, majoritatea au rămas cu buza umflată, după ce Înalta Curte le-a respins pretenţiile. ZIUA de Constanţa vă prezintă lista celor care ar fi fost îndreptăţiţi (sau nu, potrivit instanţei) să primească cei 1.276.500 de lei estimaţi de DNA.

În rechizitoriul întocmit de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, aceştia arătau că „în cauză au fost identificate un număr de 44 de părţi vătămate, din care 37 s-au constituit părţi civile, cu suma totală de 1.276.500 de lei. În vederea recuperării acestui prejudiciu, procurorii au dispus aplicarea sechestrului asigurător". Cu toate acestea, instanţa de judecată a decis ridicarea sechestrului asigurător pentru o parte dintre suspecţi. Totodată, acelaşi complet al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a luat act de faptul că nouă dintre persoanele despre care procurorii au zis că ar fi fost prejudiciate în urma examenului fraudat nu au cerut deloc despăgubiri în instanţă. Cele nouă persoane sunt Ştefănel Barbu, Vlad Bărbulescu, Iulian Bălosu, Dan Marian Despa, George Encuţu, Ionuţ Grosu, Ciprian Florin Raduţoiu, şi Mihaela Roxana şi Robert Mario Vârciu-Şerbănescu. Foarte interesant, pe parcursul procesului alte cinci persoane au renunţat la pretenţiile pe care le formulaseră. Mai exact, cei care s-au răzgândit în privinţa banilor solicitaţi de la ISU sunt Cosmin Răzvan Buruiană, Sorin Coşeru, Gabriel Sorin Dumitrescu, Radu Vasile Popa şi Alexandru Urse care, potrivit instanţei, „au renunţat la pretenţiile civile formulate".

Cei 33 de nefericiţi

Însă cei care au primit sentinţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie ca pe o lovitură au fost cei 33 de nedreptăţiţi ale căror solicitări privind despăgubirile au fost respinse de judecători, întrucât aceştia le-au considerat ca fiind neîntemeiate. Cei 33 de nefericiţi sunt Emil Marius Bâcu, Traian Belcea, Sabin Călin, Cosmin Ciocoiu, Ion Condruţ, Cristian Copilău, Marius Florin Costache, Adrian Cotlean, Ciprian Daniel Cotrobaş, Florinel-Marinel Dumitra, Nicolae Frângu, Nicuşor Valentin Enciu, Bogdan Felea şi Radu Dragoş Filip. Acestora li se adaugă Emil Gâlcă, Alexandru Ivanov, Dinicu Jecu, Ionuţ Martac, Daniel Mihai Muraru, Vasile Neagu, Emanuel Artur Nedelcu, Mihai Cosmin Niţă, Cristian Pasmangiu, Laurenţiu Cornelius Păun, Alexandru Pîrlea, Nicole Prip, Florin Saragea, precum şi Adrian Daniel Seceleanu. Lista celor cărora Înalta Curte nu le-a acorda despăgubirile solicitate se încheie cu Ionuţ Liviu Stancu, Diana Ştefanov, Alexandru Ştefănică, Ciprian George Robu şi Ionuţ Florin Vişinescu. Împotriva verdictului prin care li s-au respins cererile de despăgubire, cei 33 de candidaţi constituiţi părţi civile pot declara recurs.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • www 29 May, 2012 15:01 Dap...cred ca nu o sa faca niciunul recurs...la inceput nu au fost multi de acord sa puna un avocat si asa nu s-a mai stresat nimeni...multi au vrut reangajare, ceea ce e cam imposibil au crezut ca daca cer reangajarea instanta le va face pe plac dar se pare ca nu e asa.Trebuiau sa ceara despagubiri, unii au facut-o dar tot degeaba...pentru ca instanta tot a respins cererile..acum nu stiu pe ce consideren le-au respins ramane de vazut dupa redactarea hotararii.Cred ca instanta a respins actiunea civila pentru ca nimeni nu si-a dat interesul din cei 33 si cred ca s-au gandit la ceva de genu"lasa-i ma respingele actiunea civila nu vezi ca nu-i intereseaza...dacaii intereseaza sa faca recurs"-dar deja e mult mai greu acum si plus de asta cererea de recurs trebuie depusa in 10 zile de la comunicare daca nu a fost niciunul la pronuntare din cei ce vor sa faca recurs.Lasa-ti un nr de telefon... ceva aici poate se gasesc cativa sa faca recurs.
  • 1 din 33 28 May, 2012 15:14 Jenant, neintemeiat ? Unii am cerut angajarea pe locurile furate de spagari, altii cateva salarii in schimbul lunilor pierdute degeaba cu pregatirea examenelor, asta e neintemeiat pentru instanta romana. Ne-am ridicat de jos cu scarba cu care am fost trantiti la examen si ne-am continuat vietile de fraieri. Fraieri ca n-am fost in stare sa ne unim si sa avem macar un avocat sa ne reprezinte drepturile in instanta. Macar are de gand vreunu sa faca recurs? nici nu stim cu ce se mananca asta...
  • abcd 24 May, 2012 06:30 Spagarii vor face recurs ,vor mai lungi procesul 2-3 ani ,vor iesi la pensie si acesta v-a fi sfarsitul. Oricum ,in momentul examenului tot PSD era la putere ,si daca i-a ajutat atunci de ce nu ar face-o si acum.Din nou domni reporteri nu aduc in discutie sesiunea de examen din 25 octombrie 2007 in care toti pseudo candidatii au fost promovati pe pile .Din lista celor care vor fi dati afara lipsesc numele celor de la MIdia care in timpul probelor sportive erau resuscitati , nefiind capabili sa termine proba de rezistenta ,dar afisati cu 10 a doua zi ,proba eliminatorie.Toti cei care au supravegheat le-au fost partasi sustinand ca au executat un ordin.Oricum ,bine ca au dat si verdictul acesta ,macar le v-a fi frica pe viitor sa mai umble cu magarii.Felicitari celor care s-au luptat in justitie cu caracatita spagarilor dar pacat ,ca nu a existat dreptate pana la capat.