Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:54 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Averea şi interesele Libertatea lui Mircea Băsescu, decisă de soţia deputatului PSD Florin Iordache (rechizitoriu+documente)

ro

09 Oct, 2014 00:00 2438 Marime text
Azi, judecătoarea Magdalena Iordache din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României va decide dacă Mircea Băsescu va fi judecat în stare de libertate ori dacă rămâne în spatele gratiilor. Decizia Magdalenei Iordache, soţia deputatului PSD Florin Iordache, va fi definitivă.
 
Magistratul mai sus precizat este cel care, alături de alţi colegi, a decis, în 2011, punerea în libertate a fostului vameş Aurelian Cătălin Pilcă, încătuşat în Dosarul Portul pentru aderare la grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă, complicitate la trafic de influenţă în formă continuată şi dare de mită.

Magdalena Iordache deţine, potrivit declaraţiei de avere, împreună cu soţul, un teren intravilan de 450 de metri pătraţi, din 2009, în Bragadiru, precum şi o casă de 238 de metri pătraţi. Judecătoarea are economii de 6.000 de euro, iar din activitatea desfăşurată ca judecător la Curtea de Apel Bucureşti şi Înalta Curte, Magdalena Iordache a realizat un venit anual de 115.296 de lei. Asta în timp ce soţul său a primit 52.730 de lei, în calitate de deputat, şi 162.055 de lei, în calitate de arbitru la Camera de Comerţ.
 
Judecătoarea Iordache a mai obţinut 2.000 de lei din drepturile de autor şi 6.060 de lei ca lector universitar.
 
Conform propriilor declaraţii, Magdalena Iordache nu are interese.
 
Rechizitoriul privind trimiterea în judecată a lui Mircea Băsescu, şi a afaceristului Marian Căpăţînă poate fi citit aici
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii