Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:16 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Idei pentru pardoseală din travertin

ro

25 May, 2012 00:00 9437 Marime text
Travertin_Classic_mat1.jpgO metodă de a moderniza casa dvs. este folosirea pardoselii din travertin. Acest stil de pardoseală se va potrivi oricărei încăperi, iar modelele (designul) şi stilurile sunt diferite. Gama de pardoseli este variată şi găsirea modelului perfect pentru a se potrivi decorului dvs. este simplă. Dacă doriţi schimbarea totală a decorului casei dvs. şi să încercaţi ceva nou, vă prezentăm câteva idei pentru pardoseală din travertin la care probabil nu v-aţi gândit.

Dacă sunteţi nou în domeniu, cereţi sfatul profesioniştilor în alegerea pardoselii potrivite casei dvs. Rock Star Construct oferă o gamă variată de pardoseli din piatră naturală şi este specializată în executarea la comandă a blaturilor din travertin, glafuri, trepte etc. Vă stă la dispoziţie cu echipe specializate în montaj şi întreţinere.

Pardoseala din travertin mai este cunoscută şi ca alabastru oriental, alabastru egiptean, onix de marmură şi onix mexican. Această minunată pardoseală este un material natural, din familia limestone, şi nu oferă doar un stil aparte casei dvs., ci şi o notă distinctivă.

Avantaje şi dezavantaje

IMG_2668.jpgCa şi toate celelalte tipuri de pardoseli din piatra naturală, travertinul are avantaje şi dezavantaje pe care trebuie să le analizaţi înainte de a alege acest tip de pardoseală.

Unul dintre avantaje este acela că este rezistentă şi poate fi folosită în spaţii unde traficul este intens. Vizitaţi site-ul www.piatraonline.ro, unde găsiţi o gamă largă de stiluri, piatra naturală travertin având o diversitate de culori naturale. Unul dintre cele mai mari avantaje este acela că este uşor de montat.

Unul dintre dezavantaje în cazul unei pardoseli din travertin este faptul că trebuie să evitaţi folosirea de produse acide şi să folosiţi impermeabilizanţi pentru a proteja suprafaţa placată şi pentru a-i menţine acelaşi aspect pentru o perioadă lungă de timp. Produsele acide pot dăuna frumuseţii naturale a acestei pietre naturale, inclusiv atunci când este pătată cu suc din portocale sau oţet. Trebuie să vă gândiţi foarte bine atunci când vă hotărâţi să montaţi pardoseala din travertin în bucătărie sau în spaţiile unde luaţi masa. În cazul în care totuşi decideţi că vă doriţi o bucătărie din travertin, vă recomandăm să aplicaţi întregul set de produse ce vor proteja şi păstra pardoseala din travertin. Aici putem menţiona un set de produse precum: LTPGrimex - pentru a curăţa placările de calcarul de pe suprafaţa acestora (calcar rezultat din procesul de prelucrare din fabrică); impermeabilizant LTP Mattstone/Colour Intensifier sau MPG, în funcţie de finisajul dorit şi un detergent pe care îl veţi folosi pentru curăţenia periodică (acest detergent înlocuieşte soluţiile chimice din comerţ folosite pentru spălarea pardoselilor).

Accesaţi site-ul www.piatraonline.ro pentru a obţine informaţii şi produsele necesare pentru impermeabilizare. Folosiţi produsele indicate de către specialişti pentru întreţinerea şi impermeabilizarea diferitelor tipuri de pietre naturale.

Idei pentru pardoseală din Travertin şi finisaje

_FSL2471.jpgUn alt avantaj atunci când vine vorba de diversitate este că pardoseala din travertin are o gamă largă de finisaje şi depinde de dvs. alegerea celei pe care o doriţi şi unde anume o veţi monta.

Unul dintre cele mai frumoase finisaje datorită faptului că piatra naturală reflectă lumina este cel lustruit, dar cum am menţionat mai devreme este mai alunecos, aşadar multă atenţie unde îl montaţi.

Dacă doriţi să daţi o imagine rustică sau contemporană casei dvs., pardoseala din travertin este de neegalat. Atunci când alegeţi un design rustic, o culoare crem sau una naturală a pietrei din travertin care are un finisaj natural este potrivită pentru ceea ce doriţi. Aici puteţi opta pentru plăci mate sau plăci antichizate (cele care au un aspect natural, periat).

Pardoseala cu un finisaj lustruit este folosită pentru un aspect mai contemporan datorită suprafeţei sale care reflectă şi care arată splendid într-un spaţiu larg, deschis, scăldat în lumină.

Dacă doriţi un alt design cu pardoseală din travertin, puteţi alege mozaicul. Mozaicurile din travertin reprezintă o soluţie adecvată pentru placarea pereţilor din baie sau bucătărie: o pată de culoare ce va fi remarcată şi apreciată.

Întrebuinţări diverse ale travertinului

Deşi în mod tradiţional travertinul este folosit în mod special la pardoseli, acesta poate fi folosit şi pentru decoruri mai neobişnuite, producând efecte uimitoare.

Unele întrebuinţări care scot în evidenţă travertinul sunt cele pentru blaturile din baie, pentru pardoseala cabinei de duş, pentru placarea pereţilor interiori şi chiar pentru placarea stâlpilor tip coloană din interiorul casei dvs. Datorită frumuseţii naturale, atunci când este folosit pentru placarea casei, travertinul va atrage privirile şi va transforma casa dvs. într-o casă modernă, plină de personalitate şi eleganţă.

www.piatraonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii