Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:57 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ionuţ Toma, fostul arhitect-şef al Constanţei, audiat în dosarul lui Decebal Făgădău - „Nu am avut nicio implicare în procesul de achiziție a celor trei terenuri!“

ro

20 Nov, 2021 00:00 3847 Marime text

 
  • Ionuţ Toma, fostul arhitect-şef al Constanţei, asociat în cadrul societății comerciale Kalinia Proiect SRL: „Nu cunosc din ce cauză construcția nu a fost finalizată, potrivit documentației noastre. Niciodată nu am avut nicio discuție legată de aceste terenuri la primăria Constanța sau cu cineva din Primăria Constanța. Am făcut proiectul pentru terenurile indicate de beneficiar. Nu am verificat statutul juridic al acestora“.
 
Ionuţ Toma, fostul arhitect-şef al Constanţei, asociat în cadrul societății comerciale Kalinia Proiect SRL, a fost audiat vineri, 19 noiembrie 2021, la Tribunalul Constanța, în dosarul terenurilor din Portul Tomis, cauză în care Decebal Făgădău, fostul edil al municipiului Constanța, și Marcela Enache, (fostul secretar general al municipiului, din cadrul Consiliului Local Constanţa), au fost trimiși în judecată de procurorii DNA.
 
„Jur că voi spune adevărul şi nu voi ascunde nimic din ceea ce ştiu. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!“ - așa și-a început declarația Ionuţ Toma, fostul arhitect-şef al Constanţei, asociat în cadrul societății comerciale Kalinia Proiect SRL, care a menționat că nu a avut nicio implicare în procedura de achiziție a celor trei terenuri din Portul Tomis, subiect al dosarului oenal instrumentat de DNA Constanța.
 
Și asta deși la termenul trecut, Bactali Nadir, administratorul Astera Consulting SRL, a declarat că Ionuț Toma a fost cel care i-a prezentat soluția de a intra în posesia unor loturi adiacente celui deținut, astfel ajungând să cumpere cele trei terenuri aflate în discuție în cauză.   
 
„Nu cunosc detalii despre achiziția celor celor trei terenuri. (...) Din anul 2008 sunt asociat și administrator la Kalina Proiect SRL, alături de Felix Arsene. Firma noastră a avut contract cu Astera Consulting SRL în baza căruia trebuia să realizăm proiectul pentru un hotel Hilton, la construcția începută în Portul Tomis. Nu am avut nicio implicare în procesul de achiziție a celor trei terenuri din zona construcției respective șic are sunt vizate de dosar și nu am discutat despre acele terenuri cu beneficiarul serviciilor noastre, cu Astera Consulting, care era reprezentată în fața noastră de Sorin Strutinsky sau de Bactali Nadir. Întâlnirile dintre noi erau tehnice. La ele participau domnii Sorin Strutinsky și Bactali Nadir. Noi am realizat documentația. Noi am realizat ce era prevăzut în contract. Contractul cu Astera a fost semnat în 2012 și a fost finalizat în  aproximativ trei sau patru ani. Am terminat documentația tehnică asumată. Nu cunosc din ce cauză construcția nu a fost finalizată, potrivit documentației noastre. Niciodată nu am avut nicio discuție legată de aceste terenuri la primăria Constanța sau cu cineva din Primăria Constanța. Am făcut proiectul pentru terenurile indicate de beneficiar. Nu am verificat statutul juridic al acestora. Nu pot preciza dacă terenurile erau sau nu în proprietatea Astera, atunci când am lucrat asupra acestora la părcari“, a mai declarat Ionuţ Toma, fostul arhitect-şef al Constanţei, asociat în cadrul societății comerciale Kalinia Proiect SRL.
 
Noul termen a fost stabilit pentru finele lunii ianuarie 2022.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și           
 
Exclusiv, Făgădău rupe tăcerea!
Cum se apară fostul primar în dosarul terenurilor din Portul Tomis (declarație din instanță)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii