Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:44 20 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trafic de droguri în parcarea unui centru commercial din Constanța. Folia din aluminiu, ascunsă în lenjeria intimă

ro

03 Jul, 2021 00:00 1113 Marime text
 
  • În cauză, procurorii DIICOT au dispus efectuarea a două percheziții domiciliare.
 
  • La adresele indicate, mascații au găsit o cutiuță, în care se aflau fragmente vegetale, o folie din plastic ce conținea o substanță vegetală de culoare verde-olive, două grindere, unul din plastic si unul din metal și un pliculeț din plastic transparent, autosigilant ce conținea o substanță vegetală de culoare verde-olive 
 
Trimiși în judecată de procurorii Direcței de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Serviciul Teritorial Constanța, doi tineri din Constanța ( Andrei P. suspectat de trafic de droguri de mare risc și de deținere de droguri de risc pentru consum propriu și Tudor L. acuzat de deținere de droguri de risc pentru consum propriu) au fost condamnați.
 
Tribunalul Constanța a decis, în primă instanță, ca primul inculpat să execute trei ani, patru luni și 20 de zile închisoare. Cel de al doilea inculpat a fost condamnat la la pedeapsa de 2400 lei amendă penală reprezentând 120 zile - amendă, a 20 lei sumă corespunzătoare unei zile.
 
Decizia Tribunalului Constanța a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Cu ocazia audierii, inculpatul suspectat de trafic de droguri de mare risc și de deținere de droguri de risc pentru consum propriu a uzat de dreptul la tăcere.
 
În ceea ce-l privește pe celălalt inculpat, acesta a recunoscut faptul că l-a însoțit, în august 2020, pe primul inculpat, conducându-l cu autoturismul său, în parcarea centrului comercial (...) din municipiul onstanța.
 
Inculpatul a mai precizat că după ce au ajuns în parcarea centrului comercial, deoarece nu venise persoana cu care inculpatul Andrei P.  trebuia să se întânească, și de la care inculpatul anterior precizat ar fi trebuit să primească niște bani, au mai așteptat în interiorul autoturismului aproximativ 2 ore.
 
De asemenea inculpatul a mai precizat că, în momentul în care acea persoană a ajuns, celălalt inculpat a coborât din autoturism și atunci când era afară l-a văzut, când scotea din chiloți o folie din aluminiu pe care ulterior i-a dat-o acelei persoane și a primit în schimb o sumă de bani.
 
În cauză au fost efectuate și percheziții domiciliare la adresele la care locuiau inculpații.

 
Cu ocazia unei percheziții domiciliare, în buzunarul unei perechi de pantaloni, găsită într-un dormitor al locuinței, a fost identificată o cutiuță, în care se aflau fragmente vegetale, despre care inculpatul a declarat că îi aparțin, fiind pentru consum propriu.
 
De asemenea, cu ocazia celei de a doua percheziție domiciliară, mascații au găsit o folie din plastic ce conținea o substanță vegetală de culoare verde-olive și două grindere, unul din plastic si unul din metal, care prezentau urme de substanțe vegetale. De asemenea, din buzunarul unor pantaloni aflați într-un dormitor al locuinței, inculpatul a predat organelor de poliție un pliculeț din plastic transparent, autosigilant ce conținea o substanță vegetală de culoare verde-olive.
 
Despre toate bunurile predate inculpatul care locuia la adresa respectivă a declarant că îi aparțin și erau folosite pentru consumul propriu.

Așa cum arătam și mai sus, decizia Tribunalului Constanța a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschis
e.
 
Citește și
 
Percheziții în Constanța! Final de anchetă într-un dosar de trafic și deținere de droguri de risc
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii