Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:52 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

INSP. Doar 1,3% dintre persoanele vaccinate s-au au fost depistate pozitiv cu COVID-19 (video)

ro

08 Oct, 2021 20:50 1970 Marime text
  • Adriana Pistol, șefa Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, a declarat, astăzi, că doar 1,3% dintre persoanele vaccinate s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2.

Pentru cele mai multe dintre acestea fie nu trecuse timp suficient pentru a dezvolta imunitate, fie au fost confirmate la un interval de peste 120 de zile, adică peste patru luni după administrarea celei de-a doua doze, a explicat aceasta, în cadrul unei conferințe de presă. 

„Din numărul total de cazuri confirmate până în prezent, postvaccinare cei care au făcut doar o singură doză s-au infectat într-un număr de 28.929 ceea ce reprezintă un procent de 0,54% dintre cele aproximativ 5,3 milioane de persoane vaccinate în România.

(...) 53,56% dintre aceştia s-au infectat în primele 14 zile după ce au primit prima doză, ceea ce ne permite să tragem concluzia că este foarte posibil că nu fusese timp suficient să dezvolte imunitate”, a explicat Adriana Pistol.


Dintre persoanele care au primit două doze de vaccin, 38.604 s-au îmbolnăvit, ceea ce reprezintă 0,72% din totalul persoanelor vaccinate. 

„Acestea au fost confirmate la un interval de peste 120 de zile (peste patru luni) după administrarea celei de-a doua doze", a declarat Pistol, la Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de la Ciolpani.

Practic, doar 1,3% s-au infectat, deşi erau vaccinate. Prin urmare, 98,7% dintre persoanele vaccinate au fost protejate până în prezent şi nu s-au infectat", a adăugat Adriana Pistol.


Potrivit acesteia, în luna septembrie, aproape 75% din totalul cazurilor confirmate cu COVID-19 şi 90% din totalul deceselor înregistrate au survenit la persoane nevaccinate.





Sursă video: Facebook.com / Guvernul României 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii