Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:22 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect depus la Mediu Spitalul de Boli Infecțioase Constanța se extinde

ro

19 Oct, 2023 15:59 1076 Marime text
Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Constanța. Agenția pentru Protecția Mediului Constanța anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul dezvoltat de Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.

Este vorba de proiectul „CONSOLIDARE ȘI EXTINDERE IMOBIL EXISTENT CU DESTINAȚIE DEPOZIT ȘI PAVILION ADMINISTRATIV ȘI VACCINARE ANTIRABICĂ ȘI ALTE IMUNIZĂRI”, propus a fi amplasat în județul Constanța, municipiul Constanța, Bd. 1 Decembrie 1918, nr.4C, lot 1, lot 2, Ferdinand, nr.100.

Informaţiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa: municipiul Constanta, str. Unirii nr. 23 şi la sediul titularului SPITALUL CLINIC DE BOLI INFECȚIOASE din județul Constanța, municipiul Constanța, Bd. Ferdinand, nr. 100, în zilele de luni-vineri, între orele 9,00 – 13,00.

Observațiile publicului se primesc zilnic la sediul Agenției pentru Protecţia Mediului Constanța.

Amintim că Conform unui comunicat de presă pus la dispoziție de Primăria Municipiului Constanța, lucrările de la spitalul modular din cadrul Spitatululi Clinic de Boli Infecțioase intră în linie dreaptă.
 
Pe 13 Iulie 2023, s-a dat ordinul de incepere a lucrărilor și s-a predat amplasamentul către societatea care executa noul Spital modular. Corpul modular va avea 52 de paturi din care 10 paturi de ATI si va fi dotat cu Computer tomograf, RMN, farmacie și laborator. 
 
Structara modulara a fost gândita ca un nucleu al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța și va asigura completarea serviciilor medicale pentru aceasta unitate. Serviciile de imagistica sunt o premiera pentru SCBI care nu a avut in dotare CT si RMN. 
 
Valoarea noului Spital modular este de 10 milioane de euro, iar termenul de finalizare este de patru luni de la data începerii lucrărilor. Proiectul vine în completarea amplelor lucrări de modernizare, reabilitare energetică si consolidare ale clădirii vechi a spitalului care se află la stadiul de realizare a proiectului tehnic.
 
Reconstrucția clădirii vechi de 85 de ani urmează sa demareze anul viitor după finalizarea spitalului modular.
 
În acest moment, Contractul de finanțare pentru reabilitarea si consolidarea clădirii edificata in 1938 este semnat si are o valoare de aproximativ 27,8 milioane de lei, cu TVA, dintre care 11,8 milioane sunt alocați consolidării, a mai precizat sursa citată.

Citește și:

Începe construcția de zece milioane de euro a noului Spital Modular de la Constanța!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii