Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:25 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

EFSA recomandă vaccinarea preventivă împotriva gripei aviare pentru păsările din zonele cu risc ridicat

ro

11 Oct, 2023 17:49 927 Marime text
 
 foto: pexels  
Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) a recomandat vaccinarea preventivă împotriva gripei aviare pentru păsările care trăiesc în zone cu risc ridicat de transmitere, pentru a opri răspândirea unui virus care a ucis zeci de milioane de păsări în UE anul trecut, transmite Reuters.


Vaccinarea preventivă, strategia optimă de vaccinare

Guvernele, care deseori sunt reticente la ideea vaccinării din cauza posibilelor restricţii comerciale, încep să se gândească din ce în ce mai mult la adoptarea vaccinării din cauza efectelor devastatoare pe care virusul gripei aviare le poate avea asupra efectivelor de păsări şi a riscurilor privind potenţiala transmitere în rândul oamenilor, scrie Agerpres.ro.

"Vaccinarea preventivă este strategia optimă de vaccinare pentru a reduce numărul de focare şi durata epidemiei şi ar trebui efectuată în rândul speciilor cele mai susceptibile la infecţie şi în zonele cu cel mai mare risc de transmisie", se arată în opinia ştiinţifică publicată pe site-ul EFSA.


Franţa, prima ţară din Uniunea Europeană care a demarat o campanie naţională de vaccinare împotriva gripei aviare

Opinia EFSA vine la o săptămână după ce Franţa a devenit prima ţară din Uniunea Europeană care a demarat o campanie naţională de vaccinare împotriva gripei aviare.

De asemenea, EFSA a recomandat ca, în cazul unui focar, vaccinarea de urgenţă să fie efectuată pe o rază de trei kilometri în jurul focarului în zonele cu risc ridicat de transmisie.


Citește și:

Un nou focar secundar de gripă aviară confirmat pe platforma zootehnică din Codlea, județul Brașov

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii