Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:02 17 10 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Transparenţa decizională nu e opţională Instituţiile publice din judeţul Constanţa „uită” să-şi publice rapoartele de activitate

ro

19 Mar, 2013 00:00 1326 Marime text
Instituţiile publice trebuie să-şi publice, anual, pe site-urile lor, rapoartele de activitate. În judeţul Constanţa însă multe dintre instituţii au rămas în urmă cu această procedură şi nu doar cu un an, doi, ci cu ani de zile.

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Constanţa este una dintre instituţiile publice deconcentrate care şi-a postat, pe site, raportul de activitate. Acesta face referire la anul 2011 şi se referă la domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. „Activitatea Inspectoratului s-a desfăşurat pe baza Programului de acţiuni al ITM Constanţa pentru anul 2011, care conţine obiective concrete menite să conducă la respectarea legislaţiei în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, la îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, reducerea riscurilor de accidentare şi îmbolnăvire profesională şi realizarea sarcinilor primite pe parcurs de la Inspecţia Muncii”, se menţionează în document.
La polul opus se află Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa (MINAC). Pe site-ul MINAC, cel mai recent „raport de autoevaluare” datează din 2008 şi face referire la perioada 2006-2007. Aşadar, şase ani de pauză în publicarea raportului de activitate.
O altă instituţie din judeţul Constanţa care şi-a publicat, pe site-ul propriu, raportul de activitate este Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Constanţa. Raportul face referire la activitatea DJST din 2011 şi cuprinde mai multe capitole.
Pe site-ul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Constanţa nu am găsit însă niciun raport de activitate al instituţiei.
Un astfel de raport nu figurează nici pe site-ul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Constanţa. Tot ce găsim aici este un raport de evaluare a implementării Legii nr. 544/2001 în anul 2012.
Nici Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Constanţa nu a postat un astfel de raport pe site-ul său.

Ti-a placut articolul?

Comentarii