Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:48 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Socoteli peste socoteli, adunări peste adunări Cât va intra la buget după aplicarea taxei de promovare a staţiunii Mamaia

ro

11 Apr, 2013 00:00 1964 Marime text
Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, anunţa, la începutul acestei săptămâni, că, în proxima şedinţă, Consiliul Local Municipal va supune votului un proiect de hotărâre privind instituirea unei taxe de promovare a turismului în staţiunea Mamaia şi în Satul de Vacanţă. Potrivit Serviciului Public de Impozite şi Taxe (SPIT) Constanţa, „taxa este stabilită diferenţiat, în funcţie de destinaţia spaţiului şi se încasează de la persoanele fizice şi operatorii economici, respectiv persoane juridice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale şi persoane juridice care îşi desfăşoară activitatea în staţiunea Mamaia şi Sat Vacanţă”.
Este de aşteptat însă ca această taxă să fie controversată, din moment ce reprezintă un nou bir pentru agenţii economici. O parte dintre aceştia din urmă, anume proprietarii de cluburi, au aflat în urmă cu o lună şi că vor fi obligaţi să-şi confecţioneze care alegorice pe care să le doteze cu cel puţin şase animatoare. Aşadar, încă o cheltuială. Cât despre proprietarii de locuinţe din staţiune, cel mai probabil nici ei nu se vor declara încântaţi de o taxă suplimentară, de vreme ce plătesc deja taxe şi impozite locale ca orice alt constănţean.
Conform Virginiei Uzun, directorul executiv al SPIT Constanţa, în staţiunea Mamaia operează 1063 de agenţi economici. În ceea ce priveşte numărul proprietarilor de apartamente care plătesc taxe şi impozite locale, numărul acesta este de 181 - persoane juridice, respectiv 750 - persoane fizice.
Deşi numărul acestora este cunoscut, municipalitatea nu are încă o estimare a veniturilor care se vor înregistra în bugetul local după instituirea acestei taxe. Asta pentru că, potrivit explicaţiilor Virginiei Uzun, „administraţia locală nu poate face o estimare decât după verificarea autorizaţiilor de funcţionare şi a avizelor program funcţionare ale agenţilor economici”. Chiar dacă, e drept, SPIT a dat publicităţii cuantumul taxei pentru toate categoriile de agenţi economici şi persoane fizice şi juridice deţinătoare de apartamente în staţiune care vor plăti această taxă de promovare, aceştia nu figurează în baza de date a SPIT aşa cum vor figura în proiectul de hotărâre ce va fi supus dezbaterii în Consiliul Local. Fapt pentru care, susţine directorul executiv al instituţiei, se impune verificarea mai sus menţionată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii