Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:47 09 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectele discutate de Comisia de Urbanism a Consiliului Local. Printre ele, şi PUZ-ul care a „devorat“ spaţiile verzi de pe Lăpuşneanu! (documente)

ro

28 Aug, 2018 00:00 1757 Marime text

Consilierii Comisiei nr. 2 - de organizare şi dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, protecţia mediului înconjurător, conservarea monumentelor istorice şi de arhitectură din cadrul Consiliului Local Municipal s-au întrunit în şedinţă.
 
Componenţa Comisiei de urbanism, lucrări publice, protecţia mediului şi conservarea monumentelor istorice şi de arhitectură este următoarea: Secil Cataragiu - PMP - preşedinte Mihaela Andrei - PNL - secretar, Valentin-Gabriel Pîrvulescu - PSD - membru, Costin Răsăuţeanu - PSD - membru şi Romeo Rezeanu - PNL - membru.
 
Iată ce proiecte (vezi şi secţiunea „Documente”) au avizat consilierii din Comisia de urbanism: 
- proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu - construire imobil S+D+P+5-6E - locuire colectivă cu comerţ la D+P, str. Mircea cel Bătrân nr. 47A, investitor SC Black Waters SA.
 
- proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu - construire imobil S+P+3-4E - locuire colectivă cu spaţiu comercial la parter, str. Ştefan Mihăileanu nr. 44A, investitor SC Solid House SRL.
 
- hotărâre privind transmiterea în administrarea R.A.E.D.P.P. Constanţa a unui imobil situat în municipiul Constanţa, staţiunea Mamaia, vizavi de hotel Dorna R1-13.
 
- propunerea lui Valentin Lungeanu înregistrată la Primăria Constanţa sub nr. 111531/05.07.2018 şi nr. 110189/17.07.2018 pentru denumirea unei artere de circulaţie cu numele „Regina Maria”.
 
- sesizarea nr. 66/23.07.2018 primită din partea Asociaţiei „Constanţa Altfel“, înregistrată la Primăria Municipiului Constanţa sub nr. 122023/23.07.2018 – referitoare la HCL nr. 102/2015. În luna aprilie a anului 2015, Consiliul Local Municipal adopta hotărârea cu nr. 102 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru zona delimitată de bulevardul Aurel Vlaicu, strada Soveja, bulevardul Al. Lăpuşneanu, aleea Umbrelor şi aleea Melodiei din municipiul Constanţa.
 
Pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, în zona Dobrogea, urmează să fie ridicat un bloc S+P+4E, cu parcare în subteran şi spaţii comerciale la parter. Dezvoltator, SC Agexcom Internaţional Ltd SRL. Agexcom vrea să înalţe pe 700 de metri pătraţi un bloc de şase etaje, cu spaţii comerciale şi apartamente, însă PUZ-ul era ceva mai larg: peste 13,33 de hectare din zona de est a bulevardului Alexandru Lăpuşneanu, una dintre principalele artere care traversează oraşul.
 
Amplasamentul construcţiei este pe bulevardul Alexandru Lapuşneanu, zona blocurilor 18 şi 20, având numărul cadastral 19277 şi o suprafaţă totală de 718,20 mp, aparţinând SC Agexcom International Ltd SRL. Nu mai puţin important este că proiectantul lucrării este firma constănţeană Usonia SRL, înfiinţată în 2008 şi care se ocupă de „activităţi de arhitectură“ (vezi secţiunea „Documente”).
 
PUZ-ul a fost atacat în instanţa de contencios administrativ a Tribunalului Constanţa de Instituţia Prefectului abia în luna mai a acestui an. În dosarul nr. 2900/118/2018, care are ca obiect anularea actului administrativ din 2015, pârâţi sunt Consiliul Local al Municipiului şi SC Agexcom International LTD SRL. Intervenţia Prefecturii a venit la sesizarea Inspectoratului Regional în Construcţii Sud-Est - Inspectoratul Judeţean în Construcţii Constanţa, înregistrată la Instituţia Prefectului cu nr. 1126/2018. Facem menţiunea că pe aceeaşi speţă la Prefectura Constanţa a depus o petiţie şi Asociaţia „Constanţa Altfel“.

Citeşte şi:

De la transport pe apă, la imobiliare Imobil de şase etaje, ridicat de Black Waters SA pe strada Mircea cel Bătrân (document)

PUZ-ul care a „devorat“ spaţiile verzi de pe bulevardul Lăpuşneanu din Constanţa, atacat în instanţă de Instituţia Prefectului!

Ti-a placut articolul?

Comentarii