Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:27 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Notele obţinute de managerii instituţiilor de cultură din Constanţa la evaluare

ro

02 Apr, 2013 00:00 2960 Marime text
Consiliul Judeţean Constanţa a aprobat, în şedinţa din 12 martie, proiectul privind constituirea comisiilor pentru evaluarea anuală a managerilor instituţiilor publice de cultură aflate sub autoritatea CJC, pentru anul 2012. Era vorba despre managerii Centrului Cultural Judeţean „Theodor T. Burada”, Teatrului de Stat Constanţa şi Teatrului pentru Copii şi Tineret Constanţa.
Proiectul de hotărâre prevedea că evaluarea managementului va fi organizată în două etape şi anume analiza raportului final de activitate şi susţinerea acestui raport de către manager, în cadrul interviului. „În urma evaluării, comisia elaborează un raport motivat asupra rezultatului obţinut de manager şi face recomandări pentru continuarea sau încetarea mandatului, respectiv reînnoirea contractului de management încheiat cu respectivul manager”, se menţiona în proiect.

Director de nota 10

În ceea ce o priveşte pe Doina Voivozeanu, directorul Centrului Cultural Judeţean Constanţa „Theodor T. Burada”, aceasta a obţinut, în prima etapă - analizarea raportului anual de activitate - nota 10. În a doua etapă - susţinerea raportului de activitate - nota a fost, de asemenea, 10.
Comisia de evaluare a directorului Centrului a fost formată din Maria Magiru, preşedinte, director al Muzeului de Artă Populară Constanţa, şi membrii Daniel Sărăcescu, conferenţiar universitar doctor în cadrul Facultăţii de Arte a Universităţii „Ovidius” Constanţa, Irina Elena Costencu, inspector Direcţia Coordonare Instituţii Subordonate CJC.
Evaluarea Doinei Voivozeanu a avut loc, potrivit declaraţiilor sale, vineri, 29 martie. Voivozeanu este directorul Centrului Cultural Judeţean „Theodor T. Burada” din 2010. Înainte de asta a condus Şcoala Populară de Arte.

„Mi-am făcut temele”

Cel de-al doilea director evaluat este Lică Gherghilescu, directorul Teatrului de Copii şi Tineret Constanţa. Comisia care l-a evaluat a fost formată din Ştefan Velniciuc, preşedintele comisiei, profesor universitar doctor în cadrul Universităţii I. L. Caragiale Bucureşti, regizorul Alice Barb şi Mihaela Burlacu din cadrul Direcţiei Coordonare Instituţii Subordonate CJC.
Evaluarea lui Lică Gherghilescu a avut loc pe 28 şi 29 martie. Potrivit rezultatelor afişate pe site-ul CJC, directorul Teatrului de Copii şi Tineret a obţinut, atât la etapa de analiză a raportului de activitate, cât şi la susţinerea acestuia, nota 10. Lică Gherghilescu susţine că instituţia pe care o conduce „atinge toţi parametri: activitate, spectacole, încasări”. „Nu am emoţii având în vedere activitatea pe care o are teatrul nostru. Mi-am făcut temele”, a declarat acesta.

Urmează directorul Teatrului de Stat

Cel de-al treilea director al unei instituţii de cultură subordonate CJC care urmează a fi evaluat este Virgil Iosif, directorul Teatrului de Stat Constanţa. Comisia de evaluare este formată din Adrian Găzdaru, preşedinte, directorul Teatrului Municipal „George Bacovia” Bacău, şi din membrii Cristian Şofron, director al Centrului Cultural pentru Unesco „Nicolae Bălcescu” şi Carmen Vasile, directorul Direcţiei Coordonare Instituţii Subordonate - CJC.
Potrivit declaraţiilor lui Iosif, evaluarea sa „va avea loc peste o săptămână sau două, când va stabili comisia”. Întrebat dacă are emoţii, directorul Teatrului de Stat a declarat că nu are niciu motiv să-şi facă griji pentru că „lucrurile merg, se mişcă, teatrul a avut premiere, iar sălile sunt pline”. Amintim că Virgil Iosif este, de asemenea, directorul Fundaţiei „Fantasio” Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii