Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:50 14 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Ovidius din Constanța FEFS a organizat workshop-ul „Multidisciplinaritate în sportul de performanţă”

ro

29 Apr, 2021 12:54 2073 Marime text
 
  • Manifestarea s-a dovedit un foarte bun îndrumar pentru activitatea viitorilor absolvenţi a ciclurilor de studii de licenţă, master şi doctorat, dar şi a celor care își propun să devină antrenori, profesori de educație fizică și sport, kinetoterapeuți sau manageri în domeniul Științei Sportului și Educației Fizice. 
 
 
Facultatea de Educație Fizică și Sport (FEFS) a Universității Ovidius din Constanța (UOC) a organizat în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST) Constanța și Decathlon Constanța, workshopul „Multidisciplinaritate în sportul de performanţă”, dedicat studenților și specialiștilor în domeniu, informează prof. univ. dr. Ionel Melenco, decanul Facultății de Educație Fizică Sport, potrivit unui comunicat al Biroul de presă al universităţii.
 
Conform sursei citate, manifestarea, de cel mai înalt nivel academic, s-a dovedit un foarte bun îndrumar pentru activitatea viitorilor absolvenţi a ciclurilor de studii de licenţă, master şi doctorat, dar şi a celor care își propun să devină antrenori, profesori de educație fizică și sport, kinetoterapeuți sau manageri în domeniul Științei Sportului și Educației Fizice. 
 

De un real interes s-au bucurat aserțiunile prof. univ. dr. Aron Adrian - fost student al FEFS, în prezent profesor la Departamentul de Studii Doctorale în Recuperare Medicală de la Universitatea Radford (SUA), care a pus în discuție noutăți în strategia sportului internațional prin intermediul creativității active a specialiștilor domeniului în prezentarea sa intitulată «Ingredientul lipsă din rețeta succesului», a subliniat  decanul FEFS, prof. univ. dr. Ionel Melenco.

 
Totodată, în cadrul workshop-ului conf. univ. dr. Diana Gidu, conf. univ. dr. Teodor Dragoș şi lect. univ. dr. Adrian Georgescu au prezentat particularități ale antrenamentului sportive, legat indisolubil de domenii conexe prin multidiciplinaritate.
 
La rândul ei, prof. Mariana Solomon, director executiv al DJST Constanța, a prezentat tema „Legislație în domeniul sportului în context pandemic”, venind astfel în sprijinul antrenorilor și sportivilor prin particularizarea unor modalități ale pregătirii și participării la competiții sportive.
 

O notă distinctă, în cadrul evenimentului, a constituit-o medalionul realizat pe marginea unui sportiv de excepție şi a unei mari campioane care a cristalizat soluții legate de organizarea sportului din România - Narcisa Lecușanu, se menţionează în comunicat.

 
În aceeași notă distinctivă, moderatorul workshopului, conf. univ. dr. Cristian Popa, director de departament la FEFS, i-a introdus în cadrul evenimentului şi pe managerii Alex Nedelcu și Grosu Vicențiu (Decathlon Constanța) care au prezentat materiale sportive de ultimă generație.
 

Cei peste 215 de participanți au apreciat ca fiind de un real folos desfășurarea acestui workshop, la finalul acestuia prof. Szemerjai Andrei, Directorul Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanța, subliniind necesitatea organizării și pe viitor a unor manifestări de asemenea amploare în care interconexiunile se pliază pe așteptările participanților și care aduc plus valoare domeniului nostru, coagulând informații pertinente în epoca digitalizării, se mai arată în comunicat.

 
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

Comentarii