Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:19 12 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De astăzi sunt operaționale încă 12 paturi ATI. Câte sunt pentru Constanța

ro

17 Apr, 2021 09:07 827 Marime text
  • Andrei Baciu, secretarul de stat căruia prim-ministrul i-a delegat atribuţiile interimare la Ministerul Sănătăţii, a transmis că de astăzi sunt operaționale încă 12 paturi ATI (9 în Constanța, 2 la Spitalul Sfântul Ioan din București și 1 pat la Spitalul din Bolintin Vale).

Astăzi am vizitat 4 spitale din București și am discutat cu mai mulți manageri despre situația actuală și ce putem face pentru a crește numărul de paturi din secțiile ATI.

Este esențial ca pacienții cu forme severe să nu mai aștepte în Unitățile de Primiri Urgențe, ci să beneficieze de tratament corespunzător, în funcție de gravitatea bolii.

În urma acestor vizite și după discuțiile cu managerii spitalelor unde sunt îngrijiți pacienții COVID-19, am găsit câteva soluții pentru a trece peste această perioada dificilă.

De astăzi sunt operaționale încă 12 paturi ATI (9 în Constanța, 2 la Spitalul Sfântul Ioan din București și 1 pat la Spitalul din Bolintin Vale).

La Institutul National de Boli Infecțioase "Matei Bals" vor fi operaționale suplimentar încă 20 de paturi ATI, iar doi medici radiologi au fost transferați de la Spitalul Colentina pentru a-i ajuta pe colegii lor. Tot aici vom avea un nou centru de evaluare a pacienților, astfel încât să reducem presiunea din UPU.

Zilele următoare vor fi operaționale încă 4 paturi de terapie acută (Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino din București).

Important este că medicii, managerii de spitale și reprezentanții autorităților locale sunt extrem de implicați și fac eforturi uriașe pentru îngrijirea pacienților. În scurt timp, la Spitalul Bagdasar Arseni, va fi gata o nouă unitate de primiri urgențe foarte modernă, cu 27 de paturi, construită cu sprijinul autorităților locale. În acest fel va fi degrevată sarcina din UPU.

La nivelul întregii țări au mai fost identificate încă 73 de paturi ATI și alte 14 paturi de terapie acută. Lucrăm ca ele să fie operaționalizate în cel mai scurt timp posibil.
În tot acest timp, capacitatea de vaccinare a crescut considerabil și am depășit 80.000 de doze într-o singură zi.



Până în acest moment, în România, au fost administrate peste 4.000.000 de doze de vaccin anti-covid, la 2,5 milioane de persoane., precizează Andrei Baciu, secretarul de stat căruia prim-ministrul i-a delegat atribuţiile interimare la Ministerul Sănătăţii.


Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Asd 17 Apr, 2021 11:29 Incidenta scade și paturile ATI cresc. Se ascund cazuri la greu.