Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:09 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PSD și PNL refuză ca managerii de spital să răspundă pentru neregulile sesizate de pacienți. Proiectul USR, respins de Parlament

ro

23 Nov, 2023 11:01 650 Marime text
PSD și PNL nu vor ca managerii spitalelor să răspundă pentru neregulile sesizate de pacienți prin mecanismul de feedback. Proiectul USR care viza stabilirea unor responsabilități pentru manageri a fost respins de Camera Deputaților.

Proiectul USR completa Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății în sensul introducerii unui alineat nou, care prevedea că managerul spitalului este persoana răspunzătoare pentru ca informații esențiale pentru implementarea mecanismului de feedback să fie colectate de la pacienții externați și introduse în foaia de observație clinică generală, cu excepția refuzului expres al pacientului.

Un raport al Observatorului Român de Sănătate a arătat că doar 64 de spitale aveau un număr suficient de chestionare completate pentru a genera rezultate relevante din punct de vedere statistic, în timp ce 277 de spitale aveau atât de puține chestionare completate încât nu se puteau trage concluzii despre gradul de satisfacție a pacienților. Același raport ridica serioase semne de întrebare cu privire la lipsa de transparență și de implicare a unor manageri de spital, în condițiile în care 21% dintre unitățile sanitare nu aveau introduse datele de contact în platforma informatică nici măcar pentru un pacient. În total, 82% dintre spitale aveau introduse datele de contact pentru mai puțin de 5% dintre pacienții externați.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii