Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:52 12 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Credit guvernamental pentru spitalul regional Constanța

ro

04 Aug, 2022 00:00 1097 Marime text
  • Documentația o face o firmă de consultanță care a proiectat și spitalul AKH din Viena
  • Proiectul va fi inclus pe lista Ministerului Fondurilor Europene
  • În luna iunie, Guvernul României a aprobat hotărârea 784 privind trecerea acestui teren din domeniul public al statului, aflat în administrarea Ministerului Sănătății, în domeniul public al județului Constanța
  • Este vorba de un teren în suprafață de 111.272 mp, aflat pe strada Viilor nr. 1, zona sere municipiul Constanța
 
 
Președintelele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a vorbit într-o conferință de presă despre viitorul spital regional și a anunțat că sursa de finanțare va fi creditul guvernamental.
 
„Avem sprijinul ministerului Fondurilor Europene, dar și sprijin politic pentru realizarea noului spital.

Sursa de finantare este credit guvernamental. În următoarele zile voi întra în posesia masterplanului pentru aceasta investiție.

Documentația o face o firma de consultanță care a proiectat și spitalul AKH din Viena. Sursa de finanțare este deocamdată în discuție. Proiectul va fi inclus pe lista Ministerului Fondurilor Europene”, a spus Mihai Lupu.

Vă reamintim în luna iunie a.c., Lupu a făcut anunțul privind obținerea terenului pentru construirea unității medicale pavilionare.
 
Este vorba de un teren în suprafață de 111.272 mp, aflat pe strada Viilor nr. 1, zona sere municipiul Constanța.

În aceeași lună, Guvernul României a aprobat hotărârea 784 privind trecerea acestui teren din domeniul public al statului, aflat în administrarea Ministerului Sănătății, în domeniul public al județului Constanța.

Inițiativa Consiliului Județean Constanța de a construi un spital regional are în vedere faptul că activitățile specifice desfășurate de marii operatori economici din zona de Sud – Est a României (CNE Cernavodă, Portul Constanța, Oil Terminal SA, Șantierul Naval Constanța, Damen Mangalia etc) generează riscul producerii în orice moment a unor evenimente care să necesite acordarea de asistență medicală de urgență pentru multiple victime în condiții optime. De asemenea, se are în vedere și faptul că la nivelul județului Constanța sunt circa 1400 paturi pentru asistență medicală la un număr de 728.000 locuitori, la care se adaugă impactul turistic semnificativ în sezonul estival și tranzitul portuar în continuă creștere.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Epopeea Spitalului Regional Constanța, din nou în atenție publică. A fost actualizat inventarul bunurilor de pe strada Viilor

„Nu voi permite sifonarea banului public la nivelul instituțiilor subordonate CJC“ LIVE. Președintele CJC, Mihai Lupu și vicepreședinții Stelian Gima și Petre Enciu prezintă situația județului, proiecte, invesții. (GALERIE FOTO)

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii