Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:07 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liceenii din Mangalia donează sânge

ro

12 Dec, 2013 00:00 1995 Marime text
Mâine, începând cu ora 9.00, la Spitalul Municipal Mangalia va avea loc, în cadrul proiectului Rotary „Un strop de viaţă”, acţiunea de donare voluntară de sânge cu participarea elevilor din clasa a XII-a de la cele trei licee din Mangalia. Potrivit reprezentanţilor administraţiei publice locale, la începutul acestei săptămâni peste 60 de elevi au fost sponsorizaţi pentru efectuarea analizelor necesare aflării grupei sanguine. Tot înainte de donare, acestora li s-a determinat valoarea hemoglobinei.

Demersul se derulează după ce, în cursul lunilor noiembrie şi decembrie, Clubul Rotary Mangalia şi medicul Alina Dobrotă, director al Centrului de  recoltare şi conservare a sângelui Constanţa, le-au vorbit elevilor clasei a XII-a din cele trei licee despre importanţa donării voluntare de sânge.
Proiectul este un program educaţional complex de conştientizare a populaţiei cu privire la importanţa donării voluntare de sânge, de promovare şi recrutare a donatorilor onorifici, se menţionează într-un comunicat de presă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii