Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:54 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Cumpăna se construiesc case de vis! Liceenii din Germania au venit la muncă…

ro

29 Mar, 2016 00:00 2476 Marime text


Se spune că reperele unei vieţi reuşite sunt să construieşti o casă, să faci un copil şi să plantezi un pom. Cei mai mulţi dintre noi ne blocăm însă chiar de la prima „poruncă“. Nu toată lumea are posibilitatea să-şi construiască sau să-şi cumpere o locuinţă decentă. La Cumpăna, situaţia este alta. Familiile cu venituri mici din comună au şansa să se mute în casa visurilor lor. 
 
Astfel, mai mulţi tineri din Germania au venit să ofere o mână de ajutor celor care speră să aibă un acoperiş deasupra capului, un lucru foarte normal în ţările dezvoltate. „În perioada 22 - 26 martie, 23 de liceeni din Germania au muncit pe şantierul Habitat for Humanity din Cumpăna pentru a ajuta patru familii cu venituri mici să îşi îndeplinească visul de o viaţă: acela de a avea o casă decentă.”
 
Mai mult decât atât, liceenii de la Şcoala Internaţională din Düsseldorf (Germania) au strâns singuri fondurile necesare pentru a acoperi costurile călătoriei la Cumpăna, dar şi o donaţie care va ajuta la ridicarea locuinţelor.
 
Stephanie Dekkers, una dintre eleve, povesteşte că ea şi colegii ei au reciclat sute de sticle de plastic. Pentru fiecare sticlă, centrul de colectare german le-a oferit câte 25 de cenţi.
 
„Strângerea de fonduri a fost unul dintre lucrurile care ne-au încântat la acest proiect şi care ne-au făcut să aşteptăm cu nerăbdare călătoria. M-am bucurat să organizez diverse evenimente împreună cu colegii mei şi am învăţat foarte multe lucruri“, a declarat eleva voluntară Stephanie Dekkers.

Pentru a strânge fonduri suficiente, elevii au organizat şi un spectacol de dans, la care şi-au invitat prietenii, rudele şi profesorii. Cei apropiaţi lor au donat prăjituri şi chiar şi băuturi răcoritoare, care au fost ulterior vândute participanţilor. 
 
Motivaţia de a munci ca voluntari pe şantierele Habitat for Humanity este insuflată în primul rând de profesori.
 

„Școala ne oferă posibilitatea de a ne implica în proiectele Habitat for Humanity din mai multe ţări, ceea ce pentru noi este o oportunitate extraordinară de învăţare. Sora mea mai mare a fost voluntar în România acum doi ani, iar lucrurile pe care le-a povestit m-au impresionat şi m-au făcut să îmi doresc foarte mult să vin aici“, spune profesoara  Marina Dekkers.


Înainte de a sosi pe şantier, voluntarii s-au bucurat de un tur al oraşului Bucureşti, iar duminica trecută au vizitat castelele Peleş şi Bran. Prin proiectul „Construim pentru viitor“, dezvoltat în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local al comunei Cumpăna, Habitat for Humanity România va construi, până în 2018, 12 locuinţe în sistem cvadruplex. Precizăm că Habitat for Humanity activează în judeţul Constanţa din 2006, construind şi renovând locuinţe pentru familii cu venituri mici.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii