Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:53 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Discuţii pe tema Portului Constanţa Cine va participa la întâlnirea dintre operatorii portuari şi reprezentanţii Ministerului Transporturilor

ro

07 Oct, 2013 00:00 1924 Marime text
Reprezentanţii organizaţiei patronale „Operatorul portuar” şi ai Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare se vor întâlni, vineri, la Constanţa, cu ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, şi cu subsecretarul de stat Constantin Matei.
Potrivit unor surse, întâlnirea se vrea a fi una în formulă extinsă, în sensul în care este posibil ca la eveniment să fie invitaţi, alături de operatori, şi toţi agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în Portul Constanţa. De asemenea, se doreşte ca la discuţii să ia parte şi reprezentanţii Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, dar şi cei ai Autorităţii Navale Române.

Amintim că operatorii portuari s-au întâlnit, la Bucureşti, în cursul săptămânii trecute, cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor - ministrul Ramona Mănescu şi subsecretarul de stat Constantin Matei – pentru a le semnala acestora o serie de nemulţumiri legate de administrarea Portului Constanţa.
De departe, însă, problema asupra căreia s-a insistat cel mai mult, susţin sursele citate, se referă la faptul că operatorii nu sunt de acord cu transferul unui nou pachet de acţiuni din Portul Constanţa, de la minister, la administraţia publică locală. Amintim că, potrivit operatorilor, „o astfel de măsură ar putea avea drept efect o imixtiune sporită a factorului politic în deciziile administraţiei portuare, ceea ce ar putea conduce la o instabilitate economică şi la scădere a încrederii investitorilor români şi/sau străini în mediul de afaceri românesc în ansamblul său”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii