Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:44 21 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Daniel Learciu, fără atribuţii în domeniul sănătăţii Managerii spitalelor din judeţ, la raport în faţa preşedintelui CJC, Horia Ţuţuianu

ro

31 Oct, 2017 00:00 1945 Marime text
Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu, a anunţat, ieri, la finele şedinţei CJC, că, începând cu 30 octombrie, vicepreşedintele CJC Daniel Learciu nu va mai asigura coordonarea managerilor de spitale din judeţ.
 
Mai mult, preşedintele CJC a mai precizat că o dată pe săptămână sau chiar la 2-3 zile va cere un raport de activitate tuturor managerilor de spitale din judeţ. Horia Ţuţuianu i-a transmis managerului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Cătălin Grasa, că aşteaptă randament şi deblocarea tuturor problemelor unităţii sanitare.
 
„Săptămâna viitoare, ne vedem în Spitalul Judeţean. Aştept echipa de lucru, urmând ca în perioada următoare să facem o conferinţă de presă să vă prezentăm echipa de lucru de la Spitalul Judeţean Constanţa. Aştept de la dumneavoastră randament, aştept ca în perioada următoare să îmi deblocaţi toate problemele care sunt în cadrul spitalului. Dacă nu, la anul, în vară, vom discuta în alţi termeni“, a spus Horia Marius Ţuţuianu.
 
În context, preşedintele CJC şi Cătălin Grasa au menţionat viitoarea colaborare şi coordonare din partea Consiliului Judeţean, în mod special în ceea ce priveşte Spitalul Judeţean Constanţa. „Ştim cu toţii că anul trecut, în mai, am preluat într-o perioadă mai mult decât dură conducerea Spitalului Judeţean Constanţa. Au fost schimbări atât la nivelul directorului de îngrijiri, de asemenea, avem un nou director medical, o să avem şi director financiar-contabil, astfel încât să putem să ducem la bun sfârşit ceea ce ne-am propus în faţa CJ şi a constănţenilor: să funcţionăm 24/24, 7 zile din 7 fără sincope şi să funcţionăm pentru pacienţi, pentru personalul meu - şi dânşii trebuie să aibă confort, şi să putem participa la planurile pe care ni le-a propus vizavi de construcţie, vizavi de apariţia unor noi structuri. Indiferent cum am vrea să facem, actul medical într-un spital de aceste dimensiuni, fără să suporte modificări din 1989, ne duce într-o zonă în care gestionăm o situaţie relativ de criză. Este singurul spital de urgenţă fără un spital de pediatrie, fără un spital municipal multifuncţional, în contextul în care aici sunt toate urgenţele din judeţul Constanţa, urgenţa din Tulcea şi urgenţele de sezon estival. Anul trecut au fost un milion de turişti. Urgenţele sunt făcute în acest spital“, a comentat managerul Cătălin Grasa.
 
Întrebat de colaborarea cu Daniel Learciu, Grasa a menţionat că uşile au fost deschise tot timpul. „Am colaborat. A fost o colaborare! Într-un fel, puţin mai atipică, pot să zic. Uşile au fost tot timpul deschise la noi. Conducerea spitalului a dat dovadă de transparenţă. Deciziile sunt comune cu CJC. Eu sunt un administrator. În primul rând, sunt medic chirurg. Din 1981 sunt în acest spital. Am mai operat, dar mai rar, şi îmi e poftă! Un lucru pe care vreau să-l spun este că acest spital este ultima zonă de câmp de luptă. Nu cred că trebuie să planeze suspiciuni, ieşiri în mass-media care ar putea să debusoleze echilibrul“, a adăugat Grasa.

Ti-a placut articolul?

Comentarii