Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:01 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Calendar electoral Iată care este data stabilirii condiţiilor de păstrare a buletinelor de vot!

ro

17 Oct, 2012 03:05 1615 Marime text
calendar_alegeri_cabine_de_vot.jpgPe site-ul Instituţiei Prefectului Judeţul Constanţa au fost publicate ordinele ce ţin de programul calendaristic al prefectului, al primarilor, de dimensiunea ştampilelor şi de alte aspecte legate de alegerile parlamentare din 9 decembrie.

Conform ordinului privind Programul Calendaristic al Prefectului judeţului Constanţa pentru realizarea activităţilor referitoare la organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat, cel mai târziu cu 40 de zile înainte de data alegerilor, termen limită - 30 octombrie, trebuie să aibă loc depunerea candidaturilor.

Până la data rămânerii definitive a candidaturilor, cel mai târziu la data de 6 noiembrie, trebuie să aibă loc comunicarea către prefect a semnelor electorale în vederea imprimării lor pe buletinele de vot.

Constatarea rămânerii definitive a candidaturilor va avea loc cel mai târziu la data de 7 noiembrie. Potrivit calendarului, în termen de 60 de zile de la stabilirea datei alegerilor, cel mai târziu la data de 8 noiembrie, se stabilesc data şi condiţiile de păstrare a buletinelor de vot întrebuinţate, a celor contestate, precum şi a celor neîntrebuinţate, a ştampilelor şi a celorlalte materiale utilizate în procesul verbal.

Campania electorală pentru alegerile generale din 9 decembrie debutează pe 9 noiembrie. Anunţarea datei, orei şi locului desfăşurării şedinţei pentru tragerea la sorţi a preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare şi a locţiitorilor acestora va avea loc pe 22 noiembrie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii