Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:07 01 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ajutor nemăsurat pentru locuitorii comunei Centru de îngrijire tip After School, inaugurat la Cumpăna (galerie foto)

ro

11 Nov, 2014 00:00 2837 Marime text
Agitaţie mare, emoţii ca la început de drum şi bucurie sinceră. Acestea au fost sentimentele care i-au încercat, ieri, pe toţi cei prezenţi la evenimentul din Cumpăna dedicat inaugurării noului centrul de îngrijire copii tip after school.

Acţiunea a avut loc în prezenţa reprezentanţilor Primăriei şi ai Consiliului Local Cumpăna, ai Asociaţiei pentru Dezvoltare Comunitară Cumpăna, ai Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu“, ai Parohiei „Sfânta Cuvioasa Parascheva“ din localitate, a părinţilor, a copiilor şi a cadrelor didactice. „Grupul-ţintă căruia i se adresează serviciile centrului este format dintr-un număr de 18 copii cu vârste cuprinse între 6 şi 11 ani, din învăţământul primar, copii care provin din familii monoparentale, copii ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate la muncă şi copii din familii cu risc social“, au spus reprezentanţii noului centru, situat pe strada Taberei. „After School este un program complementar celui şcolar obligatoriu, care oferă supraveghere şi îndrumare la realizarea temelor pentru acasă, precum şi activităţi recreative.

Astfel, în fiecare zi de şcoală, elevii selectaţi pentru acest program vor desfăşura activităţi recreative individuale sau în grupuri, precum şi activităţi de pregătire şcolară, adecvate fiecărui copil, în funcţie de vârstă şi pregătire, conform programului stabilit de cadrele didactice ale Liceului «Nicolae Dumitrescu»“, a spus preotul Ion Soare, parohul Bisericii „Sfânta Parascheva“ şi preşedinte al Asociaţiei de Dezvoltare Comunitară Cumpăna.

La eveniment a participat şi viceprimarul localităţii, Florin Neagu, care şi-a exprimat dorinţa ca numărul copiilor ce beneficiază de îndrumare after school să crească, centrul având o capacitate de aproape 50 de locuri. „Cei 18 copii vor mânca o masă caldă ce va fi pregătită zilnic din alimente proaspete. Funcţionarea centrului va fi asigurată din donaţii, precum şi din spijinul oferit de autorităţi“, a spus viceprimarul comunei Cumpăna.

Centrul de îngrijire nou înfiinţat în comuna Cumpăna este compus din două săli de curs cu 48 de locuri, două dormitoare, un cabinet medical şi o sală de mese. Este un obiectiv finalizat în cadrul proiectului integrat „Modernizare şi reabilitare drumuri, extinderea sistemului de canalizare, prima infiinţare Centru îngrijire copii - tip After School, renovare şi modernizare Cămin Cultural, comuna Cumpăna, judeţul Constanţa“, pe măsura 3.2.2. Valoarea proiectului a fost de 10.512.906 lei, iar Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit a fost autoritatea de management.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii